Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Berdycha táhne k životnímu úspěchu nový mezinárodní tým: Kouzelník Dani a kdo další?

Autor: nem

Zatínali pěsti, křičeli, štěstím byli celí bez sebe. V Berdychově lóži to vřelo! Jeho blízcí prožívali pohádkové čtvrtfinále s Nadalem naplno. A po proměněném mečbolu juchali jako blázniví.

Pět tváří, pět různých národností. To Tomáš Berdych je slepil do kupy a vytvořil z nich (zatím) vítězný tým. Když včera český borec pokořil španělského tenisového Herkula, připomínali jednu velkou šťastnou rodinu. „Jsem rád, že mám kolem sebe právě takové lidi,“ prozradil »Berďa«.

Na konci roku udělal šokující řez, po šesti letech pustil k vodě osvědčený tandem Tomáš Krupa – David Vydra. „Patří jim můj velký dík za jejich práci, ale potřeboval jsem čerstvý pohled člověka zvenku. Teď mě povede Dani Vallverdu,“ překvapil angažováním mladého Venezuelana, který dostal kopačky u Brita Murrayho.

Proč právě jeho? „Dani umí dokonale přečíst soupeře a zvolit taktiku, která mi sedí. Všechno teď v mé hře zapadá do sebe,“ jásal Tomáš.

Je to tam! Český tenista Tomáš Berdych po výhře nad Rafaelem Nadalem ve čtvrtfinále Australian Open
Je to tam! Český tenista Tomáš Berdych po výhře nad Rafaelem Nadalem ve čtvrtfinále Australian Open

Teď se navíc kouzelník Dani může Murraymu pomstít, vždyť Brit je dalším Berdychovým soupeřem! „Určitě je to pro mne výhoda, že ho má Dani dokonale přečteného,“ usmál se český tenista.

Pro letošní sezonu dal do kupy kosmopolitní podpůrný tým, stačí se podívat do jeho lóže: venezuelský kouč, chorvatský kondiční trenér, dánský fyzioterapeut, izraelský agent a s nimi česká přítelkyně. Hotový Babylón!

„Na tohle jsem se těšil. Získávám pohled na tenis i z jiných koutů světa, což je velké plus.“ Ale jak vidno, radost z výhry je všude na světě stejná.