Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Držitel Zlatého míče fotbalista Fabio Cannavaro: Má na krku vězení!

Autor: ps

Ještě před pěti lety válel na hřišti, patřil k nejlepším obráncům na světě a dokonce nad hlavu zvedl nejcennější evropskou fotbalovou trofej Zlatý míč. Jenže jen co Fabio Cannavaro (41) kariéru zapíchl, valí se na něho jeden průšvih za druhým. Teď mu dokonce hrozí vězení za to, že si šel zaplavat do vlastního bazénu!

Cannavarovy problémy začaly loni v říjnu, kdy ho vyšetřovala policie. Bezstarostný Ital totiž povolal na svůj dům v Neapoli dělníky, kteří podle jeho představ luxusní sídlo přestavěli, opravili bazén a zahradě dali nový design. Jenže byl v tom háček! Fotbalista neměl vyřízené stavební povolení a policie mu dům zapečetila.

„Přes zákaz přiblížit se k zastavenému majetku se Cannavaro vydal společně s manželkou Danielou a bratrem Paolem do bazénu,“ píše italský list Il Mattino. K Fabiově smůle byli přistiženi. Za porušení policejní pečeti hrozí nejlepšímu fotbalistovi Evropy z roku 2006 až 10 měsíců vězení! Manželka může schytat šest měsíců za mřížemi a mladší bratr, hrající italskou Serii A za Sassuolo, čtyři.

Někdejší hráč Parmy, Interu Milán, Juventusu, Realu Madrid, Al-Ahlí a samozřejmě také italské reprezentace se se všemi rodinnými příslušníky ihned odvolal. Jenže pro Cannavara je to jen jeden z několika prohřešků.

Podle příslušníku státu je vyšetřován za krácení daní, jeho společnost FD Service dluží více než milion euro. Také z tohoto důvodu mu byl v minulosti zabaven majetek v hodnotě 900 tisíc eur a také luxusní jachta.