26. února 2015 • 10:06

Ztratili jsme rozum, zlobil se Wenger. Litoval ho i monacký kníže

Autor: hp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle vstřebával hodně těžko. Bylo vidět, že snadno se s překvapivým výpadkem nesmíří. Jen s největšími obtížemi skrýval manažer Arsenalu Arséne Wenger po domácí prohře 1:3 s Monakem v prvním osmifinále Ligy mistrů hlubokou jizvu na duši.



„Vypadalo to, jako bychom na hřišti ztratili nervy a rozum. Nebyli jsme dostatečně aktivní, abychom se dostali do hry. A zaplatili jsme za to,“ smutnil 65letý kouč, který v letech 1987 až 1994 Monako trénoval.

Však ho po zápase politoval i monacký kníže Albert, jenž zápas na Emirates Stadium sledoval. „I remíza by pro nás byla skvělá. Před zápasem jsem se potkal s Arsénem a říkal jsem mu, aby na nás byli vlídní. Víceméně jsem za něj smutný,“ přiznal monarcha. „Nikdy jsem si nepomyslel, že skóre bude takové. Ale bylo to zasloužené,“ dodal Albert II. Monacký.

Co se stalo s Arsenalem, za který Tomáš Rosický nastoupil jen na posledních deset minut? „Prvních dvacet minut jsme toho zvládli dost, možná jsme mohli zápas i vyhrát. Jenže soupeř je fyzicky hodně zdatný, neproměnili jsme naše šance, což si nemůžeme dovolit,“ zoufal si francouzský expert, který je s „gunners“ na hraně pátého krachu v prestižní soutěži v řadě už v osmifinále.

Zklamání po inkasované brance
Zklamání po inkasované brance

Přitom Monako nemělo být soupeřem, od kterého se všeobecně čekala takováto potupa „kanonýrů“, kteří v předchozích devíti zápasech Ligy mistrů prohráli jediný. „Nehráli jsme na takové úrovni, jak se od nás čekalo. Třetí inkasovaný gól udělal z odvety velmi těžký úkol,“ dobře si uvědomoval Wenger.

„Nemyslím si, že jsme to podcenili, doufám, že ne. Monaco podalo dobrý výkon a my nikoliv,“ přiznal. A jak si vysvětluje druhý a třetí inkasovaný gól, který padl ve čtvrté minutě nastaveného času, stejně jako druhý po trestuhodných chybách v obraně? „Nevím,“ odpověděl stroze.

„Nebyli jsme na hřišti hlavou. Byli jsme příliš netrpěliví a hráli jsme mohem více srdcem než mozkem,“ hledal přičiny prohry, která Rosického a spol. postavila před odvetou před nesmírně těžký úkol.

„Za stavu 1:2 jsme měli malou šanci, za stavu 1:3 je mnohem menší,“ uzavřel bez zbytečných frází.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud