Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šíp si dobíral Špotákovou: Jak to má s "klackem"? A proč nebyla svatba?

Autor: iSport.cz

Probrali spolu nejen sport. Oštěpařka Barbora Špotáková zavítala do populární talkshow Karla Šípa Všechnopárty a oblíbený moderátor zkoušel zařídit dvojnásobné olympijské vítězce svatební obřad a zabývali se i "klackem". Termín, který atleti používají pro oštěp, Šípa evidentně fascinoval.

„Klacek v Pekingu vůbec neletěl,“ konstatoval Karel Šíp , hned poté, co slavnou závodnici v hodu oštěpem Barboru Špotákovou uvítal jako „ostřílenou kozačku“. Špotáková musela uznat, že její výsledek na loňském mistrovství světa v Pekingu, kde skončila devátá, zhodnotil bavič správně. „Bez trenéra klacek nelítá,“ přiznala, že jí sezona bez stálého kouče nevyšla.

Olympionička se pak pokusila moderátorovi vysvětlit, že „klacek“ je pro moderní oštěp dost netrefný výraz, jelikož toto sportovní náčiní již dávno není ze dřeva, nýbrž z hliníku či z karbonu. 

Barbora Špotáková v pořadu Všechnopárty Karla Šípa
Barbora Špotáková v pořadu Všechnopárty Karla Šípa

Karel Šíp vyjádřil podezření, že pokud má vrcholová sportovkyně na mezinárodní úrovni uspět, tedy nejlépe zvítězit, těžko to jde dělat systémem „hodit, kojit, hodit kojit“. Poukázal na to, že slavná sportovkyně vozí s sebou na tréninky i závody svého synka Janka, jemuž budou v květnu teprve tři roky.

Držitelka světového rekordu (72,28 m) se také zpovídala ze svých rodinných poměrů. Když Šíp zjistil, že se stále neprovdala za otce svého syna, profesionálního hasiče Lukáše Novotného, zařizoval jí svatbu. Navrhl, aby je oddal jeho další host, šlechtic František Kinský, který je starostou v Kostelci.

„Jsem proslavený oddávající,“ chytil se výzvy potomek jednoho z nejslavnějších aristokratických rodů Česka. „To jsem nečekala,“ reagovala Špotáková, ale jeho nabídku nepřijala. Domnívá se totiž, že by s příjmením Novotný - jichž jsou mraky - žádnou díru do světa neudělala. Ale moderátor byl opět „v převaze“ a poukázal na Františka Kinského, který je "známý až dost a přitom má jmen dokonce šest".

Na závěr pořadu prozradila, že pokud na letošních OH v Riu hodí kolem sedmdesátky, bude spokojená. Ať už s medailí, nebo bez ní.