6. srpna 2009 • 17:28

Paráda! Baroš už trefil stovku

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Milanu Barošovi se uplynulý týden náramně vydařil. Nejen že vyšlo najevo, že se oženil s přítelkyní Terezou Frankovou, ale zároveň dosáhl kulaté 100. branky v klubové kariéře, tedy v součtu ligových i pohárových branek.



A jubilejní trefu si nechal takřka na den na deset let od premiérového soutěžního zářezu mezi dospělými! Jen pro doplnění, ke vstupu do Klubu ligových kanonýrů týdeníku Gól mu podle neoficiálního součtu schází dvaadvacet gólů.

Milan Baroš na EURU 2008 Milan Baroš na EURU 2008Foto Michal Beránek


FC LIVERPOOL
(27 gólů)

Na ligovou premiéru čekal devět měsíců, svou velkou šanci dostal v září v Boltonu. Na Reebok Stadium běžela 45. minuta a Baroš dosáhl na premiérový gól. V 72. přidal druhý a „reds“ vyhráli 3:2. Debut snů. Na konci ročníku se zastavil na čísle 9 (v lize), jenže na podzim 2003 jej vyřadila zlomenina nohy. Vrátil se na pár posledních zápasů (jeden gól). V další sezoně si připsal jediný hattrick během angažmá v Liverpoolu, proti Crystalu Palace, i díky tomu se stal nejlepším střelcem klubu (2004/2005). V létě odešel do Aston Villy.

PREMIER LEAGUE: 19
LIGA MISTRŮ: 3
POHÁR UEFA: 1
LIGOVÝ POHÁR: 4


BANÍK OSTRAVA (24 gólů)

Premiéru v Baníku si odbyl měsíc po 17. narozeninách (listopad 1998), ale první branky se dočkal až 1. srpna 1999 proti Blšanům (6:1). O tři dny později přidal v Poháru ČMFS svůj druhý soutěžní zásah, který shodou okolností zůstal v baníkovské éře jako jediný „neligový“. V první celé sezoně (1999/2000) se trefi l šestkrát, v následující zaznamenal o gól méně. Naplno odhalil své umění v ročníku 2001/2002, přesněji na podzim. V patnácti startech se prosadil jedenáctkrát. V zimní pauze se vydal coby dvacetiletý do Liverpoolu.

LIGA: 23
POHÁR ČMFS: 1


ASTON VILLA (14 gólů)

Stejně úspěšně jako začal první celé sezony v Baníku a Liverpoolu, odstartoval i svou kariéru v Aston Ville. Do Birminghamu přišel koncem srpna a konkrétně 27. debutoval. Když nastupoval na trávník ve Villa Parku, vítali jej jako hrdinu. A když po jedenácti minutách rozhodl o výhře nad Blackburnem, stal se miláčkem fanoušků. Jenže tohle období netrvalo dlouho. Po celkem úspěšné sezoně (2005/2006) přišel pokles. Poté si příliš nesedl s trenérem O´Neillem, což vyústilo v přestup do Lyonu. Za podzim dal jeden gól.

PREMIER LEAGUE: 9
ANGLICKÝ POHÁR: 4
LIGOVÝ POHÁR: 1


OLYMPIQUE LYON (7 gólů)

Na první gól čekal jen 71 minut, ovšem skóroval až ve druhém utkání za Lyon. Debut si odbyl jako střídající proti Bordeaux (24. ledna 2007), o tři dny později se trefi l proti Nice. První půlrok zakončil později s bilancí 12/4, ale i trestem za nesportovní chování. Na podzim se trefi l jen třikrát, výrazně jej zastínila vycházející hvězda Benzema, i proto se rozhodl odejít v zimě do Portsmouthu. Mimochodem, v barvách Olympique se Baroš prosazoval jen v ligových zápasech. Poslední gól za Lyon dal 22. prosince 2007, pak přichází doba temna...
LIGA: 7


GALATASARAY (28 gólů)

Kam dal rozum? Tam se zahrabe! Řada fanoušků to považovala za definitivní ústup ze slávy nejlepšího střelce EURO 2004. Jenže po dvou zahřívacích duelech nasázel 7 gólů ve 4 zápasech. Pak si dal pauzu, ovšem konec roku jej zastihl ve famózní formě. Výsledkem bylo 11 gólů v 6 soutěžních utkáních. Mimo jiné se dostal do čela tabulky střelců turecké ligy a vedení si na jaře podržel. Celkem se v sezoně trefi l šestadvacetkrát. Stovku zkompletoval na hřišti Maccabi Natanya ve čtvrtek 30. července 2009. Po deseti letech od prvního zásahu.

LIGA: 20
POHÁR UEFA: 5
EVROPSKÁ LIGA: 2
TURECKÝ POHÁR: 1


PORTSMOUTH (0 gólů)

Když přišel v lednu 2008 na jih Anglie, čekaly jej hned dva supertěžké duely, na Old Trafford a doma proti Chelsea. Ani jednou se neprosadil, a jako by to symbolizovalo celé jeho počínání ve Fratton Parku. Od zápasu proti „blues“ mu už trenér Harry Redknapp nedal ani jednou šanci na celých 90 minut. Postupem času sice výkony vylepšoval, ale střelecky mu zkrátka nebylo během hostování dáno. Jedinou světlou vzpomínkou na angažmá v Portsmouthu je zisk Anglického poháru. Ve finále však odehrál jen čtyři minuty.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud