27. června 2011 • 12:03

Rabušic a Šural opouští Brno, posílí Liberec

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Michael Rabušic a Josef Šural přestupují z Brna do Liberce. ČTK to řekl hráčský agent David Nehoda, severočeský klub informaci vzápětí potvrdil na svém webu. Oba fotbalisté podepsali na severu Čech tříletou smlouvu.

 



Zatímco Rabušic si ještě vybírá po návratu z ME jednadvacítek dovolenou, Šural se dnes připojil k týmu. "Liberec je pověstný tím, že dává pravidelně šanci mladým hráčům, proto věřím, že oba útočníci důvěru oplatí dobrými výkony," uvedl v tiskové zprávě Nehoda.

S příchodem obou fotbalistů je spokojen i nový liberecký kouč Jaroslav Šilhavý. "Chtěli jsme posílit náš útok a oba hráči byli mezi vytipovanými útočníky, které jsme chtěli získat, protože v sobě mají velký potenciál. Oba prošli mládežnickými reprezentacemi a splňují požadavky, které na útočníky mám," řekl kouč.

Dvaadvacetiletý Rabušic po přestupu z Jihlavy před dvěma lety odehrál 61 ligových utkání a vstřelil deset gólů. Přes nepovedené jaro Zbrojovky se udržel ve výběru pro evropský šampionát, na turnaji jednadvacítek v Dánsku však od trenéra Jakuba Dovalila šanci nedostal.

"Přestup do Liberce je pro mě obrovská příležitost. Hrají zde moji spoluhráči z mládežnických reprezentací, se kterými se znám dlouhé roky. Měli bychom vytvořit silný tým, který bude bojovat v horní části tabulky," prohlásil Rabušic.

Jeho spoluhráč Šural má za sebou špatný rok. Loni se právě v souboji s Libercem zranil na turnaji v Čelákovicích tak vážně, že přišel o celou sezonu. Předtím ale stihl mnohonásobný juniorský reprezentant v lize odehrát 37 utkání a dvakrát se zapsal mezi střelce.

V libereckém klubu jsou na zkoušce také tři zahraniční fotbalisté - senegalský útočník a stopeři ze Srbska a Chorvatska.

 

 

 

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud