14. července 2011 • 04:56

Ekologická Sparta: Třídím odpad, říká Matějovský

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co má společného Sparta s Barcelonou, Manchesterem United či Interem Milán? Také její dresy jsou vyrobeny z recyklovaných PET lahví. Na výrobu jednoho trika jich padne rovných třináct.



Když se tuto informaci dozvěděl Marek Matějovský, záložník letenského klubu, zapůsobila na něj.

„Doma odpad třídíme, takže se mi tahle myšlenka líbí,“ pronesl sparťanský režisér na představení nových dresů klubu, které proběhlo ve Slovanském domě.

Firma Nike, která dodává Spartě sportovní vybavení už od roku 1996, pojala prezentaci nové kolekce skutečně velkolepě. Nejprve médiím promítla několik krátkých šotů na dané téma, pak na pódium napochodovalo deset hvězd Sparty a odpovídaly na otázky moderátora. Kouzelnou češtinou tak zaujali Leo Kweuke a Manuel Pamič.

„Mně se ten dres moc líbí,“ vysoukal ze sebe Kweuke.

„Mně taky. A nejvíc ty tři hvězdičky nad znakem. Takové má na dresu i Inter Milán, kterému fandím. My jich ale máme víc,“ dodal pyšně Pamič.


Tři hvězdičky značí 35 titulů, které Sparta zatím ve své bohaté historii získala. Za každých deset jedna. Nejsou však jedinou inovací na dresu Sparty pro sezonu 2011/12.

Tou další jsou decentní proužky, které z dálky tvoří písmeno V – jako vítězství. Zajímavý detail budou nosit svěřenci Jozefa Chovance také na srdci. Přímo pod znakem klubu je totiž z rubu nápis My jsme Sparta.

Dres je navíc o 13 procent lehčí než předchozí model a díky technologii Dri-FIT aktivně reguluje teplotu těla hráče a odvádí pot z pokožky na vrchní vrstvu výstroje.

„Hlavně, aby byl mistrovský,“ přeje si za celou sparťanskou komunitu Matějovský.

Nové dresy pražské Sparty
Nové dresy pražské Sparty


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud