Zdeněk Janda
7. ledna 2015 • 04:59

Jágr: V Devils jsem spokojený, ale šance na výměnu je velká

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

V týmu Devils je spokojený. Sám od sebe nikam odcházet nechce. Ale připouští, že výměna na začátku března, kdy končí přestupní termín, ho může potkat. „Pravděpodobnost, že budu vyměněný, je dost velká,“ tvrdí Jaromír Jágr v obsáhlém rozhovoru pro deník Sport, který vychází v dnešním vydání. V něm mimo jiné vypráví i o tom, proč mu až tolik nevadí, že při zápase na ledě stráví méně minut.



Pokud New Jersey rychle nenaskočí na vítěznou vlnu a nepřidá dlouhou sérii výher, play off bude zapovězené. Pro české číslo 68 podruhé v řadě.

A jak se bude blížit uzávěrka přestupů (2. března), budou se přiživovat spekulace, jestli Devils svůj klenot vymění. Aby získali někoho pro budoucnost a naopak veteránovi umožnili v lepším mužstvu bojovat o nejslavnější sportovní trofej. Jako se mu to stalo před dvěma lety, když ho Dallas poslal do Bostonu. S ním si nakonec zahrál až finále Stanley Cupu.

„Musím koukat také na sebe, protože šance, že budu vyměněný, je dost velká. Takže chci hrát nejlíp, jak můžu. Protože kdybych šel jinam, musím být nachystaný. Abych se tam necítil nějak navíc… Takže ať chceš, nebo ne, musíš do toho jít pořád naplno. A s tím nemám problém,“ vykládá, proč i v situaci, kdy Devils hrozí, že nepoustoupí, hraje pořád na sto procent. A situaci ohledně případného trejdu bere s nadhledem.

„Co mám dělat? Musím to brát, že se to může stát. Protože na koho jiného by to padlo? Osmdesát nebo devadesát procent hráčů má ve smlouvě klauzuli, že nemohou být vyměněni bez jejich souhlasu. Takže já jsem vlastně jediný, kdo to nemá. Počty jsou jednoduché. Z těch starších připadám v úvahu hlavně já. Jenže i kdybych v kontraktu tu klauzuli měl, a věděl jsem, že mě tým chce vyměnit, tak tady přece nebudu zůstávat, kdybych viděl, že je jiné mužstvo a má o mě větší zájem. Než zůstat někde, kde vás nechtějí… Takže to ustanovení ve smlouvě až takový smysl nemá. Tohle je důležité pro hráče s rodinou. Aby měli trochu jistotu. Ale co já? Tak se sbalím a půjdu…“ pousmál se.

Záleží ale na postoji Lou Lamoriella, generálního manažera Devils. Jágr sám od sebe nikam odcházet nemíní.

„Teď to nějak neřeším, nechci, aby to bylo pochopené, že chci jít pryč. Jsem tady v New Jersey nadmíru spokojený, chci zůstat a pomoct týmu se ještě poprat o play off. Ale pokud by k něčemu mělo dojít, musím to brát pozitivně. Že všechno, co se člověku stane, je pro něj v tu chvíli to nejlepší. Víc to ovlivnit nemůžu. V mých silách je akorát snažit se hrát co nejlíp. Jediná cesta, jak tomu zabránit, je to, když já i mužstvo budeme hrát tak dobře, aby výměna nikoho nenapadla. Jenže v té situaci teď rozhodně nejsme,“ pousmál se.

Vadí mu menší herní vytížení?

Proč má více sil?

Co pro něj znamená nedávný hattrick?

Proč musí někdy působit jako hollywoodský herec?

Vyhraje podle něj Jakub Voráček bodování NHL?

Celý obsáhlý exkluzivní rozhovor s Jaromírem Jágrem si přečtěte v dnešním vydání deníku Sport! V elektronické podobě si ho můžete koupit ZDE »

Ve středečním Sportu čtěte exkluzivní obsáhlý rozhovor s Jaromírem Jágrem! Ve středečním Sportu čtěte exkluzivní obsáhlý rozhovor s Jaromírem Jágrem!Foto Archiv Sport

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Tištěné vydání deníku Sport si nyní můžete přečíst i v elektronické verzi Tištěné vydání deníku Sport si nyní můžete přečíst i v elektronické verziFoto iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud