21. června 2010 • 20:47

Adam Svoboda se vrací do Pardubic

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový brankář Adam Svoboda se vrací po téměř čtyřech letech do Pardubic. Po odchodu Dominika Haška do Spartaku Moskva vytvoří mistr světa z Vídně z roku 2005 v týmu úřadujícího extraligového šampiona dvojici s Martinem Růžičkou. Uvedly to oficiální internetové stránky klubu.



"Jsme rádi, že jsme se s Adamem Svobodou domluvili a že se vrací do Pardubic," řekl klubovému serveru generální manažer Pardubice Zbyněk Kusý.

Dvaatřicetiletý Svoboda působil v uplynulé sezoně v Norimberku, za který ale odchytal jen osm utkání. Začátkem prosince musel na operaci s menší krevní sraženinou v mozku.V Pardubicích působil odchovanec brněnské Komety v letech 1997 až 2004 a pak krátce i v sezonách 2005/06 a 2006/07.



Mezitím stihl zahraniční angažmá v Norimberku, Togliatti a švédském celku Timra IK. Na konci října 2006 přestoupil do pražské Slavie, odkud v lednu loňského roku zamířil do Omsku. Pak se přesunul opět do Norimberku.

Oblíbenec pardubického publika odchytal v české extralize celkem 436 zápasů, z toho 290 v pardubickém dresu. V roce 2008 získal extraligový titul se Slavií. Brankářská trojka ze zlatého světového šampionátu ve Vídni v roce 2005 odchytala v české reprezentaci 32 zápasů.

Svoboda tvrdě trénuje na novou sezonu.
Svoboda tvrdě trénuje na novou sezonu.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud