15. září 2012 • 08:30

Berdycha nezastavil Maradona, soupeř, ani publikum. Věřil jsem sám sobě, radoval se

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO | Bláznivý zápas plný překvapivých zvratů. Divoká atmosféra připomínající spíš fotbalové bitvy než tenisové klání. Tomáš Berdych zvládl těžkou zkoušku, když v pětisetovém dramatu semifinále Davis Cupu udolal domácího Argentince Juana Mónaka. "Jsem šťastný," pochvaloval si český tenista po vyrovnávacím bodu na 1:1.



Do utkání šli aktéři za stavu 1:0 pro Argentinu, před nimi vyprášil z kurtu Radka Štěpánka Juan Martín del Potro.

Antukář Mónaco byl odhodlaný přidat pro domácí tým druhé vítězství. Hnal ho i zcela vyprodaný třináctitisícový kotel, v hledišti nechyběla ani argentinská fotbalová legenda Diego Maradona.

Berdych nezačal ideálně, podobně jako v Ostravě v roce 2009 s Mónakem prohrával 1:2 na sety. Dramatickou bitvu ale dokázal otočit.

"Necítil jsem se dobře uprostřed zápasu a mohl jsem jenom věřit sám sobě, že to dokážu ještě otočit," ulevil si Berdych bezprostředně po utkání v televizním rozhovoru. "A a povedlo se mi to."

Na antuce v Buenos Aires to byly pořádné nervy. Mónaco se nevzdával za žádného stavu, jako lev se pral o každý míček. Berdych v rozhodující sadě vedl už 5:2, ale zápas dlouho nemohl zlomit.

Mónaco létal po kurtu jako čertík, Berdychovi zatápěl především přeliftovanými míči, téměř nechyboval. V zádech měl také bouřlivé publikum. Diváci neváhali pískat před podáním, na stadionu to hučelo jako při fotbalové Lize mistrů.

Na stadionu tleskal i Diego Maradona, největší modla Argentinců. Kamery ho často zabíraly, do zápasu dával snad ještě víc emocí než samotní aktéři na kurtu.

Šestý hráč světa se s dramatickou řeží vypořádal jako ostřílený mazák. Závěrečný set zlomil v poměru 6:4 a vydřel pro Česko první bod v semifinálovém klání Davis Cupu.

"Snažil jsem se vyhrávat bod za bodem a vrátit se ve čtvrtém setu do zápasu, což se mi povedlo a jsem šťastný," radoval se Berdych. V Davis Cupu vyhrál už šestou pětisetovou bitvu ve dvouhře ze sedmi.

Díky jeho bodu půjdou s Radkem Štěpánkem do sobotní čtyřhry za nerozhodného stavu. A všichni ví, jak moc je český pár v týmové soutěži silný.

"Jsme v pozici, kterou jsme chtěli, a v sobotu se s Radkem pokusíme získat další bod," cítí šanci česká jednička.

Důležitá čtyřhra začíná v sobotu v 17:30 SEČ, zápas budeme sledovat na iSport.cz ONLINE.

Juane, pojď! Argentinského tenistu hnala za vítězstvím i fotbalová legenda Diego Maradona - ale marně
Juane, pojď! Argentinského tenistu hnala za vítězstvím i fotbalová legenda Diego Maradona - ale marně

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud