Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Obří prsa obětovala kariéře. Tenistka Halepová stoupá ke hvězdám

Autor: bko

Jenom světová tenisová jednička Serena Williamsová letos vyhrála více turnajů, než jednadvacetiletá Rumunka Simona Halepová. Ta se tak poprvé v kariéře posunula do první dvacítky žebříčku na devatenácté místo. Její příběh je o to zvláštnější, že svému úspěchu musela obětovat část těla, kterou si jiné ženy spíše zvětšují. Před čtyřmi lety totiž Halepová podstoupila zmenšení svého poprsí.

V sobotu ve finále turnaje v New Havenu vypráskala českou jedničku Petru Kvitovou a zajistila si posun mezi absolutní tenisovou elitu. V tom nadějné Rumunce dlouho bránila hodně vyvinutá ňadra.

„Když hraju, dělají mi má prsa problémy, nechám si je zmenšit. Jejich váha mně působí velké potíže při pohybu. Nejsem schopná rychle a včas reagovat na míče. Tahle to nejde dál, musím na plastiku,“ vykládala už před pár lety Halepová, která také trpěla velkými bolestmi zad.

Simona Halepová měla kvůli svému poprsí problémy se zády i s pohybem na kurtu
Simona Halepová měla kvůli svému poprsí problémy se zády i s pohybem na kurtu

V roce 2009 už se k chirurgickému zákroku odhodlala a její kariéra od té doby jen stoupá. Její sobotní vítězství nad Petrou Kvitovou byl letos pětadvacátým triumfem z 28 zápasů. „Dostat se do dvacítky bylo mým snem,“ pochvaluje si rumunská kometa.

„Teď je to realita. Jsem opravdu šťastná, že tady hraju tak dobrý tenis. Musím si tenhle moment užít, nemůžu tomu pořádně uvěřit. Cítím se opravdu ale opravdu krásně,“ dodala Halepová, kterou už si tak fanoušci můžou opravdu spojovat jen s jejími výkony…