Pavel Novotný
30. září 2013 • 11:15

Pět setů? Není problém, říká Venus. Nejsem připravená, oponuje Kvitová

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

"Berete stejné peníze, hrajte tedy také na tři vítězné sety." Takový vzkaz poslal Andy Murray tenistkám. Wimbledonský vítěz navrhuje, aby Serena a spol. hrály na grandslamech na tři vítězné sady stejně jako muži, nebo naopak, aby tenisté bojovali maximálně na tři sety.



S jeho názorem řada tenistek souhlasí. Venus Williamsová či Němka Angelique Kerberová jsou ochotné tuto výzvu přijmout. "Tenistky jsou připravené a ochotné tento požadavek akceptovat," potvrzuje prezidentka WTA Stacey Allasterová.

"To vážně není problém. Pokud nám bude řečeno, hrajte na tři vítězné sety, budeme hrát na tři vítězné sety. Je to v pohodě," říká bývalá světová jednička Venus Willimsová.

Pozadu nezůstává ani světová devítka Kerberová. "Myslím, že jsme dostatečně fyzicky připravené na to, abychom zvládly odehrát pět setů," říká Němka.

Ne všechny hvězdy světového ženského tenisu však s tímto nápadem souhlasí. V minulosti se proti návrhu postavily například Maria Šarapovová i mladší sestra Venus a úřadující světová jednička Serena Williamsová.

Hrát na tři vítězné sety by nechtěla ani čerstvá vítězka turnaje v Tokiu Petra Kvitová. "Nevím, jestli jsem připravená hrát třeba pět setů trvající utkání. Nejlepší světová padesátka se hodně zlepšila, to je důvod, proč se zápasy často hrají jen na dva sety.

"Já osobně bych musela mnohem více zlepšit fyzičku, hlavně vytrvalost i běžecké dovednosti, abych byla schopná tak dlouhé zápasy odehrát," říká současná světová sedmička.

Pravě rodačka z Fulneku najala nedávno do svých řad kondičního trenéra Marka Všetíčka, který cepuje nestárnoucího Radka Štěpánka.

A že je to potřeba. Česká jednička letos zatím sehrála dvaatřicet třísetových zápasů, což je nejvíce z hráček z elitní stovky.

Tenistky již na tři vítězné sety v minulosti několikrát hrály. Nezapomenutelná pětisetová utkání sehrály na Turnaji mistryň například legendární Steffi Gráfová, která si maximální počet setů zkusila hned dvakrát. V roce 1995 porazila ve finále krajanku Huberovou, o rok později Martinu Hingisovou.

Petra Kvitová vyhrála turnaj v Tokiu.
Petra Kvitová vyhrála turnaj v Tokiu.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud