Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Žalobci drsně udeřili na Pistoriuse, přítelkyni jsi zastřelil: Podívej se na prostřelenou hlavu!

Autor: ps

Pokud byly předchozí dny u soudu pro beznohého atleta Oscara Pistoriuse (27) těžké, ten včerejší by raději nikdy nezažil! Podrobil se drsnému křížovému výslechu, při němž ho žalobce nutil koukat na fotku zastřelené přítelkyně Reevy Steenkamp (†29). On jenom plakal…

Drsný, někdy až za hranou vedený výslech byl pro Pistoriuse, který se snaží prokázat, že přítelkyni zastřelil omylem, nesnesitelný. Každou otázkou jako by do něho zatloukali hřebík!

„Podle videa na SkyNews jste střílel do melounu, ten explodoval stejně jako hlava Reevy,“ útočil na Oscara žalobce. „Já vám ukážu, pane Pistorius , že kulka měla na hlavu Reevy stejný efekt jako na meloun! Podívejte se na tu fotku, podívejte se, co jste provedl!“ pokračoval.

Brutální záběry před soudem!
Video se připravuje ...

Drama v soudní síni se vyhrocovalo víc a víc. „Pane, já tam tu noc byl, vím, co je na tom obrázku,“ plakal Pistorius . „Ano, tak se podívejte! Vím, že nechcete, protože za to nechcete vzít odpovědnost, ale je čas se na to podívat!“ bušil státní zástupce do zdrceného atleta. „Beru za to odpovědnost, ale nebudu se na to dívat. Vím, co uvidím. Vím, co jsem tu noc prožil, vím, jak jsem se cítil. Zvedal jsem ji, dotýkal se zkrvaveného těla, pamatuju si to, byl jsem tam,“ spustil Pistorius pláč tak, že pořádně nemohl mluvit.

O chvilku později se obžalovaný také detailně vrátil k tomu, jak chtěl Révu zachránit. „Zkoušel jsem zastavit krvácení, udělat všechno, aby zase dýchala. Držel jsem její hlavu v náruči, pak mi v ní zemřela. Už jsem nemohl nic dělat,“ vzpomínal na nejčernější noc svého života. Líčení dnes pokračuje.