9. dubna 2014 • 22:36

Messi KONČÍ! Barcelonu vyřadilo Atlético, Bayern postupuje

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

ČTVRTFINÁLE LIGY MISTRŮ | Lionel Messi si na další velký triumf v Lize mistrů musí počkat. Barcelona i s hvězdným Argentincem nestačila na Atlético Madrid a po prohře 0:1 ve čtvrtfinálové odvetě končí. Ve druhém čtvrtfinále si obhájce trofeje, německý gigant Bayern Mnichov, poradil s Manchesterem United a s přehledem prošel mezi nejlepší čtyři celky.



Atlético tak dosáhlo svého nejlepšího výsledku od roku 1974, kdy bylo ve finále Poháru mistrů evropských zemí, předchůdce Champions League. V Lize mistrů bylo nejlépe ve čtvrtfinále v roce 1997.

Dál jde také obhájce titulu Bayern Mnichov, který po úvodní remíze 1:1 otočil duel s Manchesterem United a po domácí výhře 3:1 doplnil semifinálovou čtveřici s Atléticem, Chelsea a Realem Madrid. Dvojice určí páteční los.

ONLINE: Atlético Madrid - Barcelona ZDE »

MATCH OVERVIEW LEGACY
9. 4. • 20:45
Atlético Madrid
Atlético Madrid
1:0
ONLINE
9. dubna
20:45
FC Barcelona
FC Barcelona
Góly

Domácí: 5. Koke

Hosté:

Sestavy

Domácí: Courtois – Torres Juanfran, Miranda, Godín, Filipe – Koke, Tiago, Gabi (C), Raúl García – Adrián (62. Diego), David Villa (79. C. Rodríguez).

Hosté: Pinto – Dani Alves, Bartra, Mascherano, Alba – Xavi (C), Busquets, Iniesta (72. Pedro) – Messi, Fábregas (61. A. Sánchez), Neymar.

Náhradníci

Domácí: Aranzubia, Alderweireld, Insúa, Suárez, Rodríguez, Diego, Sosa

Hosté: Olazábal, Montoya, Song, Roberto, Sánchez, Pedro, Adriano

Karty

Domácí: Koke

Hosté: Busquets, Mascherano, Dani Alves

Rozhodčí

Webb – Mullarkey, Cann – Oliver, Taylor (všichni Anglie)

Stadion

Estadio Vicente Calderón, Madrid

Návštěva

53 592 diváků

Už dlouho se Barcelona nedostala pod takový tlak, jaký na ni dnes vytvořilo v úvodu zápasu Atlético. To na Katalánce vlétlo a už v páté minutě šlo do vedení. Po dlouhém výkopu brankáře Courtoise sice Adrian Lopéz nejprve trefil jen tyč, ale akce pokračovala a Adrian sklepl hlavou míč pro Kokeho, který zblízka trefil odkrytou branku.

To však Atléticu nestačilo a hodně vidět byl zejména Villa, který na hrotu útoku nahradil nejlepšího střelce Diega Costu. Jenže nejprve trefil tyč a o chvíli později i břevno.

Atlético ukazovalo, proč vede španělskou ligu, ale postupně začal jeho tlak opadat a Barcelona se dostávala do hry. Messi však hlavou těsně minul a hned po změně stran ve velké šanci vychytal Neymara brankář Courtois. Kataláncům nepomohla ani střídání a jejich tlak byl spíše platonický, obrana Atlética jim nedovolovala větší šance. Naopak v závěru měli domácí několik možností výhru ještě potvrdit.

Atlético, které v minulé sezoně prohrálo v Evropské lize na hřišti Plzně, tak v tomto roce už podruhé nedovolilo Barceloně skórovat a znovu si zvedlo sebevědomí před dramatickou koncovkou ve španělské lize, kde se oba soupeři v boji o titul utkají v posledním kole.

Raul Garcia s Adrianem Lopezem se radují z branky do sítě Barcelony
Raul Garcia s Adrianem Lopezem se radují z branky do sítě Barcelony

Bayern si zahraje třetí semifinále po sobě

ONLINE: Bayern - Manchester United ZDE »

MATCH OVERVIEW LEGACY
9. 4. • 20:45
Bayern Mnichov
Bayern Mnichov
3:1
ONLINE
9. dubna
20:45
Manchester United
Manchester United
Góly

Domácí: 58. Mandžukić, 68. T. Müller, 76. Robben

Hosté: 57. Evra

Sestavy

Domácí: Neuer – Lahm, J. Boateng, Dante, Alaba – Robben, T. Müller (84. C. Pizarro), Kroos, Götze (65. Rafinha), Ribéry – Mandžukić.

Hosté: de Gea – Jones, Smalling, Vidić (C), Evra – Valencia, Fletcher (74. Hernández), Kagawa, Carrick, Welbeck (81. Januzaj) – Rooney.

Náhradníci

Domácí: Raeder, van Buyten, Rafinha, Weiser, Højbjerg, Pizarro, Weihrauch

Hosté: Lindegaard, Ferdinand, Büttner, Giggs, Young, Januzaj, Hernández

Karty

Domácí: Rafinha

Hosté: Vidić, Evra

Rozhodčí

Eriksson – Klasenius, Wärnmark

Stadion

Allianz Arena, München

Obhájce titulu Bayern se na třetí postup do semifinále za sebou hodně nadřel. Manchester přijel s defenzivní taktikou, která na domácí platila. Hráči Bayernu sice měli převahu, ale proti dobře fungujícímu bloku United se těžko prosazovali.

Manchester čekal na svou šanci a ta přišla v 57. minutě. Valencia se na pravé straně uvolnil, jeho centr skončil až u levého beka Patrice Evry a ten předvedl životní trefu, když svůj volej z 18 metrů poslal přímo do šibenice.

Jenže radost anglického celku trvala sotva minutu. Právě Evra totiž neuhlídal Mandžukiče, který hlavičkou v pádu bleskově srovnal. O deset minut později navíc Robben pravačkou přihrál na malé vápno Müllerovi, který otočil skóre. Výhru ještě potvrdil Robben.

Bayern tak má nadále šanci stát se prvním týmem, který v Lize mistrů obhájí titul. Naposledy se to povedlo v roce 1990 AC Milán ještě v tehdejším PMEZ.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud