9. dubna 2014 • 23:37

Lukaku nechápal hru Barcelony. Proč nakopává míče na malé kluky?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na pátý pokus to vyšlo. Atlético Madrid udolalo Barcelonu a postoupilo mezi čtyři nejlepší celky Ligy mistrů. Lídr španělské tabulky může děkovat zejména skvělému začátku, kdy dostal katalánského obra pod tlak a zasadil soupeři rozhodující úder. Naopak Barcelona odehrála zápas v křeči. "Proč nakopávají míče na malé hráče vepředu?" divil se útočník Evertonu Romelu Lukaku.



MATCH OVERVIEW LEGACY
9. 4. • 20:45
Atlético Madrid
Atlético Madrid
1:0
ONLINE
9. dubna
20:45
FC Barcelona
FC Barcelona
Góly

Domácí: 5. Koke

Hosté:

Sestavy

Domácí: Courtois – Torres Juanfran, Miranda, Godín, Filipe – Koke, Tiago, Gabi (C), Raúl García – Adrián (62. Diego), David Villa (79. C. Rodríguez).

Hosté: Pinto – Dani Alves, Bartra, Mascherano, Alba – Xavi (C), Busquets, Iniesta (72. Pedro) – Messi, Fábregas (61. A. Sánchez), Neymar.

Náhradníci

Domácí: Aranzubia, Alderweireld, Insúa, Suárez, Rodríguez, Diego, Sosa

Hosté: Olazábal, Montoya, Song, Roberto, Sánchez, Pedro, Adriano

Karty

Domácí: Koke

Hosté: Busquets, Mascherano, Dani Alves

Rozhodčí

Webb – Mullarkey, Cann – Oliver, Taylor (všichni Anglie)

Stadion

Estadio Vicente Calderón, Madrid

Návštěva

53 592 diváků

Madridský soubor Diega Simeoneho podal precizní výkon. Už v páté minutě dostal domácí do vedení Koke a nasměroval svůj celek do semifinále, což znamená nejlepší pohárový výsledek Atlétika od roku 1974.

"Jsme jasnými vítězi. Nemůžu najít slova, abych poděkoval za podporu našim skvělým fanouškům," zářil domácí záložník Koke, autor jediné branky utkání.

Barcelona, která se po sedmi letech nedostala do semifinále Ligy mistrů, v utkání tápala. Messi byl až na jednu nebezpečnou hlavičku prakticky neviditelný, pozorná obrana Atlétika největší hrozbu soupeře dokázala spacifikovat.

VIDEO: sestřih utkání Atlético Madrid - Barcelona



Když Kataláncům nevycházel tradiční ťukes krátkých přihrávek, bezradní hráči často zkoušeli delší balony vzduchem do vápna. Z prostředku, ze stran, všemi možnými způsoby.

Jenže to madridské obránce nemohlo rozhodit. "Proč Barcelona nakopává míče vzduchem na hráče, kteří jsou vysocí 5,7 stop (zhruba 1,7 metru)?" poznamenal na Twitteru Romelu Lukaku, mohutný útočník momentálně hostující v Evertonu.

Belgický supertalent marnou snahu Barcelony celkem přesně vystihl. Jestliže v osmifinále proti City odehrály španělské hvězdy výtečná představení, proti nažhavenému soupeři ve středu večer neměly nárok.  

"Gratuluji Atlétiku a přeji mu mnoho štěstí. Odehráli skvělých úvodních patnáct minut. My jsme si zasloužili remízu a prodloužení, oba týmy měly v prvním poločase gólové šance," zhodnotil utkání barcelonský špílmachr Xavi.

Atlético čtvrtfinálovou odvetou prolomilo remízové období a po čtyřech nerozhodných duelech dokázalo španělského mistra porazit, navíc vyřadit z Ligy mistrů. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud