Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Palaščák o 500 000 pro trenéra Růžičku: Nebyly to jediné peníze, co jsem mu dal!

Autor: top

Vadí mu, jak se Vladimír Růžička z kauzy 500 000 na dřevo vykrucuje, štve ho způsob, jakým ho okolí hájí. Proto se Miroslav Palaščák rozhodl zveřejnit další příběh!

Ten první zná už každý. V letech 2012 a 2013 otec bývalého hokejisty Davida Palaščáka podle svých slov přijal nabídku Růžičky, tehdejšího kouče a manažera Slavie, a dvakrát mu předal čtvrt milionu korun v hotovosti v trenérském kamrlíku v Edenu. „Nejsou to ale jediné peníze, které si kvůli klukovi vynutil,“ řekl nyní Blesku Palaščák!

V sezoně 2010-11 prý zaplatil 30 tisíc korun za synovo hostování v Kladně. „Pan Růžička to klukovi i mně rozmlouval. Když jsme si prosadili svou, nechtěl ho tam pustit zadarmo. Jenže Kladno na to nemělo peníze, tak jsem tehdy těch 30 tisíc zaplatil z vlastní kapsy. Donesl jsem je do O2 Areny a předal je paní účetní ze Slavie. Ta mi na to tehdy vystavila doklad, takže o tom musí být důkazy v účetnictví klubu,“ říká Palaščák.

Vyvrací tak názory, že kouč Růžička neměl ponětí o tom, že je potřeba doložit předání peněz nějakým dokumentem, jak ho například hájí šéf svazu Král nebo jeho právník Kučera. „Jak jsem se v posledních dnech informoval, kluby mají kvůli sponzorským darům připravené vzory smluv, nejde o nějaké nahodilé dokumenty,“ dodává Palaščák.

Kluby: Na sponzorské dary máme vzorové smlouvy
Přijmout sponzorský dar je v hokejových klubech tak běžná praxe, že na to extraligové celky mají připravené vzorové formuláře smluv.

„Buď uzavíráme klasickou smlouvu o reklamní spolupráci, která je typizovaná a doplňují se jen konkrétní náležitosti, nebo máme typizovanou darovací smlouvu, kterou každý rok podle úprav zákoníku aktualizuje náš právník. Jsou to dopředu připravené dokumenty,“ řekl Blesku Aleš Kmoníček, generální manažer HC Mountfield.

To samé v bledě modrém popsal i Karel Adamík, generální manažer PSG Zlín. „Někdy předkládá smlouvu klub, někdy dárce. My na to máme svoje vzory, v druhém případě dáváme návrh smlouvy k posouzení našemu právníkovi.“