Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Soukalová s Koukalem jezdila v tanku! Proč utíkala jako lovná zvěř?

Autor: nit

Populární sportovní pár, biatlonistka Gabriela Soukalová a badmintonista Petr Koukal, zbožňují chvilky plné adrenalinu, a proto se rozhodli otestovat jízdu v Bojovém vozidle pěchoty, takzvaném BVP, které oba i řídili.

Už při první jízdě jako pasažéři poznali, že Bojové vozidlo pěchoty je ďábelské vozítko, které je velice hbité a umí v nerovném terénu jet i 45 km/h.

Kdo zná Gábinu Soukalovou , tak ví, že je spontánní a umí si zábavu náležitě užít. Vyskočila z transportéru a začala před ním za soustavného pištění prchat.

Soukalová s Koukalem vyzkoušeli tank
Soukalová s Koukalem vyzkoušeli tank

„Je to v podstatě vynález receptu na lenost, protože tohle zaručeně donutí k pohybu úplně každého. Cítila jsem se trochu jako lovná zvěř,“ smála se Soukalová.

Své si ale oba prožili i za volantem.

„Bylo to neskutečně zajímavé. Úžasná jízda. Krásný a silný zážitek. Byl to adrenalin, který jinde nezažijete. Nemusím se asi stydět, když přiznám, že Gábina jela samozřejmě o poznání rychleji než já,“ přiznal Petr Koukal .

Dvojice si společně užívala adrenalin už při škole smyku, kterou rovněž testovali pro libereckou agenturu na zážitky Adrop. Petr Koukal navíc vzlétl do oblak ve větroni a okusil i simulátor volného pádu. Teď se jim ale zachtělo společně otestovat i nějaký „army“ zážitek. Po chvilce váhání padla volba na transportér BVP řazený do kategorie lehkých tanků. I když lehký stroj to opravdu není, váží totiž 40 tun.