Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Těžký život manželky tenisového milionáře: Někdy je to ponižující

Autor: Pavel Novotný

Pohoda po boku svého muže, každý týden v novém městě, luxusním hotelu a přepychu. Být manželkou či přítelkyní tenisové hvězdy se může zdát jako pohádkový život. Ale jen na první pohled. Své o tom ví nejen manželka Rogera Federera Mirka či žena Andy Murrayho Kim Searsová, ale i Kelsey Andersonová, která svého muže a čtrnáctého hráče světa Kevina Andersona doprovází po všech tenisových podnicích již tři roky.

"Není to vůbec jednoduché. Abych mohla Kevina doprovázet na okruhu, musela jsem se vzdát své kariéry účetní v Chicagu, zrovna když mě povýšili. Když jste pořád na cestách po boku svého muže, připadáte si trochu jako "ta" od toho tenisty. Je to do jisté míry i ponižující. Na druhou stranu věřím tomu, že jsem důležitou součástí Kevinova týmu," řekla manželka jihoafrického tenisty pro BBC.

"Zdá se mi, že lidé mě často neberou jako osobnost, ale jsem pořád ve stínu svého muže. Musela jsem to časem akceptovat, nebyla jiná možnost," pokračovala Kelsey v rozboru svých pocitů. "Kevin hraje s Murraym a já dobře vím, že se jeho žena Kim bude cítit jako já. Je to stresující, se svým mužem prožíváte každý míč, i když si zkoušíte zachovat klid, nejde to. Vaří se to ve vás, je to velmi náročné," popsala Andersonová před vzájemným zápasem svého muže s britským hráčem na US Open.

 

Rozhodují peníze, ale jednoduché to není

Zvláště v začátcích jejich vztahu, kdy Anderson ještě nepatřil mezi tenisovou elitu, bylo společné cestování velmi složité. "Kevin neměl tolik peněz. Aby ušetřil za hotel, bydlel na pokoji se svým trenérem. Když jsme přemýšleli, že budeme cestovat dohromady, bylo všechno o to složitější. Naštěstí Kevinovi se začalo dařit, v žebříčku se posunul do čtvrté desítky, jeho příjmy se podstatně zvýšily. Teď už podobné problémy řešit nemusíme," popsala sympatická brunetka, co všechno musel pár řešit.

"I když teď už starosti s financemi nemáme, jednoduché to určitě není. Musela jsem se vzdát práce, kterou miluji, každý týden jsme v jiném hotelu, čas trávíme na letištích, není to vůbec lehký život." pokračovala manželka hráče, který během kariéry na prize money získal již téměř šest milionů dolarů (145 milionů korun).

"Vím, že řada dalších žen by ráda cestovala po boku svého partnera. Já mám štěstí navzdory všem nevýhodám, o kterých jsem mluvila, že si to mohu dovolit. Ale znám spoustu lidí, kteří tento život absolvovat nemůžou, protože si to prostě s finančních důvodů nemohou dovolit," dodává Andersonová.

Manželka Kevina Andersona se rozhodla psát o životě po boku tenisové hvězdy pravidelné blogy, které si získaly mezi fanoušky velkou popularitu. Čtenáři se tak mohou dovědět, jak se svým  manželem prožívá úspěchy i porážky, jaké je to trávit každý týden v jiném hotelu, přizpůsobovat se změnám času a desítkám hodin strávených na letištích.

Ukázka z blogu Kelsey Andersonové

Na každý zápas si s sebou beru ručník, protože spoustu hodin trávím na nepohodlných kovových sedačkách. Samozřejmě si musíte vzít vodu, klobouk, sluneční brýle a opalovací krém. Chybět nemůže ani telefon a po ruce mám i náhradní baterie. Musím mít přehled i o dalších výsledcích a Kevinových soupeřích.

Často se také koukám na Twitter a kontroluju, co lidé píšou o Kevinově zápasu, případně jaké fotky posílají. Mám ráda takový typ komunikace. Nikdy se ale nedívám na mobil, když probíhá hra. Ale jakmile jde některý z tenistů na záchod či je delší přestávka, sahám po telefonu.

Kevin Anderson se svou ženou Kelsey
Kevin Anderson se svou ženou Kelsey