Jan Jaroch
4. září 2015 • 10:45

Zmiz! Berdych v šoku, Serena Williamsová ho vyhodila z kurtu

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do ruda rozzuřený byl ve středu Tomáš Berdych. Po půl hodině jeho tréninku dorazila Serena Williamsová se svou suitou a vypoklonkovala ho. Z kurtu, který měl řádně zarezervovaný. Český tenista se musel sebrat a přemístit. Pro nasazenou šestku potupná záležitost. Není ale první, komu se to letos během US Open stalo.



„Mě taky vykopla,“ postěžovala si šampionka Flushing Meadows z roku 2011 Sam Stosurová. Američanka jde po kalendářním Grand Slamu a kameny jí prostě musí samy odskakovat z cesty.

Ani tato nepříjemnost však českou jedničku z míry nevyvedla. Ve druhém kole Berdych vyřídil bývalého manžela Ivety Benešové Jürgena Melzera po setech 7:6, 6:1, 6:3 a zajistil si postup mezi 32 nejlepších. V boji o osmifinále ho čeká Španěl Guillermo Garcia-López, s kterým má česká jednička negativní zápasovou bilanci 2:3.

Získat dvorec pro trénink během prvních kol grandslamů, to je někdy úkol pro kouzelníka. Přes dvě stovky tenistů si potřebují zahrát. Než se pole proseje, je k vidění pořádná tlačenice. Zvlášť na US Open, kde letos rezervační systém funguje všelijak.„Trénovala jsem 45 minut a obešla při tom tři kurty,“ postěžovala si Stosurová.

Nový majitel vysílacích práv, kanál ESPN, si letos pořídil pro větší efekt studio vedle hlavních tréninkových dvorců. Ty jsou už rok obehnány tribunkou, aby si na nich i běžný divák mohl prohlédnout hvězdy zblízka. Leží kousek od šaten, ale jsou nedostatkovým zbožím.

Kdo chce mít větší klid, musí opustit brány areálu. Další dvorce pro trénink totiž jsou až v přilehlém parku. Před turnajem si na nich zahrála třeba Petra Kvitová.

Běžný smrtelník se k nim z centrkurtu prodírá dobrých dvacet minut, pro českou tenistku ale přijel golfový vozík.

Tomáš Berdych se vyfotil s představitelem Jamese Bonda Piercem Brosnanem
Tomáš Berdych se vyfotil s představitelem Jamese Bonda Piercem Brosnanem

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud