Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Ochrnutý motocyklista Šembera se ženil: Byl to stres, ale jsem šťastný

Autor: Petr Podroužek

Bral drogy, pokusil se o sebevraždu. Život si s bývalým motocyklovým závodníkem Lukášem Šemberou (22) od jeho pádu a ochrnutí zle pohrával. Ale vše zvládl a v sobotu se ženil!

K šaratickému římskokatolickému kostelu nedaleko Slavkova u Brna dorazil stylově – v americkém bouráku AMC Javelin z roku 1970. Po chvíli se objevila i nevěsta Iveta Kilianová (24), s kterou randí dva roky. Poslední předmanželská pusa a šlo se na věc!

„Obřad? Byl jsem ve stresu, abych řekl všechno dobře,“ usmál se Lukáš. Naučit se římskokatolický slib před Bohem mu dalo zabrat, ale vše zvládl. „Strašně se na společný život těším, neznám lepší holku, než je Ivča. Na manželce si vážím její tolerantnosti ke mně, je to hodná duše, se vším mi pomůže,“ přiznal.

Svatební cestu zatím odložili. „Mám ještě basketbalovou sezonu, takže pojedeme až na jaře,“ prozradil Blesku šťastný ženich.

Lukáš Šembera
Miloval motorky, byl obrovským talentem, už v 16 letech jezdil mistrovství světa. Ale doplatil na devítku, své osudové číslo, se kterým vždy závodil... 19. 9. 2009 mu na exhibičním závodě pitbiků v brněnské Olympii pár metrů před cílem podklouzlo zadní kolo a hlavou narazil do obrubníku. Fraktura čtvrtého a pátého obratle, porušená mícha a život na vozíčku... Dnes hraje ve Vídni a za reprezentaci basketbal na vozíku a chce závodit na elektromotorce. A sní o tom, že se jednou postaví znovu na nohy.

Pusa a jde se na to.
Pusa a jde se na to.