Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Fotbalista Rosický má trable v rodném listu: Prokleté jméno!

Autor: om

Své prokletí má zabudované uprostřed příjmení. SICK znamená anglicky nemocný. A tak záložník Arsenalu Tomáš Rosický (35) zase marodí, podle prognóz to má na tři měsíce a kdo ví, jestli si ještě někdy za londýnský klub kopne.

S Tomášem je zle, bude SICK až čtvrt roku, což včera potvrdil trenér Arsenalu. „Jde o docela vážné svalové zranění. Vyžádá si pauzu dva až tři měsíce,“ řekl Arsene Wenger. „Jsme z toho všichni v šoku a sám Tomáš nejvíc. Nechci to dramatizovat, budeme doufat, že ještě za Arsenal odehraje nějaké zápasy. Dobré je, že nemusí na operaci,“ dodal.

A tak Tomáš dál bojuje s neporazitelným protivníkem v dresu klubu, který v tomto tisíciletí má nejvíc zraněných z celé Premier League. Rekordmanem v množství promarněného času je Abou Diaby (29), bývalý Tomášův »spolumarod«, jehož Arsenal loni poslal do Marseille. Rosický měl od začátku kariéry 53 zranění, 38 z nich v Arsenalu.

Kvůli zdravotním problémům měl velmi krátkou kariéru i jeho starší bratr Jiří Rosický (38). V osmnácti šel jako obrovský talent do Atlétika Madrid, jenže kvůli bolavé pravé noze z něj nikdy hvězda nebyla.

Dny Tomáš Rosického v Arsenalu se chýlí ke konci
Dny Tomáš Rosického v Arsenalu se chýlí ke konci