Karel Häring
5. února 2016 • 11:45

Rosický poprvé promluvil o zranění: Teď si EURO nedovedu představit

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNĚ | Česká fotbalová reprezentace se musí začít připravovat na EURO bez Tomáše Rosického. Kapitán národního týmu přiznal, že bude delší dobu mimo hru a jeho naděje na účast ve Francii jsou proto mizivé. „Nevypadá to vůbec dobře,“ řekl v exkluzivním rozhovoru pro iSport.cz. Podle kouče Arséna Wengera může český záložník chybět dva až tři měsíce, i když prý operaci nepotřebuje.



Rosický se v sobotu vrátil po osmi měsících na trávník, jenže v utkání Anglického poháru proti Burnley (2:1) si krátce poté, co přišel v 71. minutě do hry, poranil stehenní sval. Zápas dohrál a pomohl Arsenalu k postupu do osmifinále, nicméně už v neděli vyšlo najevo, že českého záložníka čeká znovu nucená pauza.

Pětatřicetiletý hráč podstoupil vyšetření a v uplynulých dnech se dozvěděl výsledky. „Ukázalo se, že to není dobré, protože jsem si ten sval hodně poničil, takže zase budu delší dobu mimo,“ přiznal iSport.cz.

Vše o zranění Tomáše Rosického čtěte zde »

V anglických novinách se objevila zpráva, že by pauza mohl být i delší než původně (neoficiálně) odhadovaných šest týdnů, na dnešní tiskové konferenci trenér Arséne Wenger prohlásil, že může trvat dva až tři měsíce. Nicméně Rosický nechtěl o konkrétnějším termínu návratu hovořit. „Určitě je to dlouhodobější záležitost (myšleno ne v řádech několika týdnů – pozn. red.). U svalových zranění je strašně těžké určit časový horizont, bohužel je široký. Konzultoval jsem to se spoustou odborníků a ten termín není jasně daný. Názory, jak dlouho to může trvat, se liší,“ prohlásil.

Jedním z motorů, který ho během podzimu, kdy v klubu podstupoval velmi tvrdou přípravu, motivoval, byla vidina startu na evropském šampionátu ve Francii, kam se Češi kvalifikovali. Jenže ruptura stehenního svalu srazila naděje na minimum. „Nevypadá to vůbec dobře. Momentálně si nedovedu představit, že bych na EURO jel,“ přiznal upřímně.

Frustrovaný Rosický: Cítil jsem strašný zmar

„Já můžu o reprezentaci přemýšlet v případě, že budu zdravý a sám ucítím, že týmu můžu pomoct. Ale abych jel na turnaj, na který prostě nebudu připravený, to bych neudělal spoluhráčům, trenérovi a ve finále ani sám sobě. Bohužel, se stalo, co se stát nemělo. Byla to blbá shoda náhod, které se setkaly v jeden moment,“ vrací se ke smolnému okamžiku, kdy mu mimo jiné podklouzla při přihrávce noha.

Projděte si reprezentační kariéru Tomáše Rosického ve fotografiích:

2000 - Tomáš Rosický předvádí dres pro EURO 2000
2000 - Tomáš Rosický předvádí dres pro EURO 2000

Na druhou stranu se teoretické možnosti startu ve Francii úplně nevzdal. „Ztracené nic není, už jsem měl spoustu problémů a ze všeho jsem se dokázal dostat. A dostanu se i z tohoto. Nicméně o EURO momentálně nemá smysl hovořit. Může se to změnit, a taky nemusí, ale říkám to tak, jak to cítím.“

Rosický se netají tím, že byl po utkání, v němž si přivodil zranění, velmi frustrovaný. „V první řadě jsem cítil strašný zmar. Projela mi hlavou všechna ta dřina a taky to, že je to pryč. Vyšetření na tom už nic zásadního nezměnilo. To už poznáte sám, že je to špatné. Jen potvrdilo to, co jsme tušili…“

V létě mu končí s Arsenalem smlouva a zatím se neví, co bude dál.

Obsáhlý rozhovor s Tomášem Rosickým čtěte v sobotním deníku Sport!

 

SPECIÁL EURO 2016: VŠE O MISTROVSTVÍ EVROPY VE FOTBALE

STADIONY A MĚSTA PRO EURO 2016

HISTORIE ME VE FOTBALE

.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud