Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Euro odhalilo konflikty v nároďáku, spory trenérů a Vrbovy nadávky: Ku*va, Čechíno!

Autor: mik

Euro ve Francii bylo pro Čechy mistrně zpackaným turnajem. A trable se na šéfkouče národního týmu Pavla Vrbu (52) nevalily jenom během tří nepovedených mačů na trávníku, ale i »za oponou«.

Přestože se totiž všichni tvářili, jak se povedla příprava a jak mančaft táhne za jeden provaz, ne všechno bylo tak růžové. Ono při rozhovorech po tréninku, kde si člověk ťukne bago a zakope fotbalovou čáru, se všichni zubí od ucha k uchu, div se neplácají po ramenou.

„Máme silný tým, který drží pohromadě. To může tady na turnaji rozhodnout,“ rozplýval se Vrba těsně před výkopem Eura. No, nerozhodlo… Hlavního trenéra provázely na turnaji konflikty a hned tři. O co s jednalo?

Český tým pod vedením Pavla Vrby měl před začátkem EURO vyšší ambice
Český tým pod vedením Pavla Vrby měl před začátkem EURO vyšší ambice

Seřval jedničku

Normálně si ti dva vyměňují komplimenty, jak je jeden výtečný stratég a druhý nepostradatelná opora mezi tyčemi. Jenže během klíčové bitvy s Tureckem šla hezká slova mezi trenérem nároďáku a gólmanem Petrem Čechem (34) stranou.

V zápalu boje totiž Vrba sprdnul na dálku svoji oporu na dvě doby.„Ku*va, Čechíno už, ty vole,“ zařval na celý stadion poté, co »Big Pete« podruhé za sebou poslal dlouhý výkop jen za postranní lajnu. „Do pr*ele, vole!“ doplnil další nepřesnost, kterou Čech vykoumal ve dvojici se stoperem Sivokem.

Ukřivděný Kadlec

Odkopal na postu stopera hned šest z deseti kvalifikačních zápasů, Vrba na něj sázel v klíčových soubojích s Nizozemskem a Tureckem. Jenže celé Euro proseděl Michal Kadlec (31) jen na lavičce, místo něj se vedle Sivoka proháněl Hubník. A tak to čerstvá posila Sparty dala trenérovi hned sežrat!

„Nečekal jsem, že na ME, pro které jsme dva roky bojovali, a já odehrál většinu zápasů v kvalifikaci, neodehraju ani minutu,“ vyčinil mu na Twitteru (celý článek najdete ZDE). Těžko říct, jestli ho právě tenhle »šťouchanec« vrátí zpátky do Vrbových reprezentačních plánů…

Rozkol s Brücknerem

Měl mu našeptávat do ouška, jakou kulišárnou by Češi mohli zaskočit soupeře, či kým by oživil umdlévající hru. Protřelého stratéga Karla Brücknera (76) měl zkrátka Vrba k ruce jako výtečného poradce, chcete-li nehrajícího žolíka. Jenže podle informací Blesku bylo tohle spojení možná spíše na škodu. Uznávaný bělovlasý doyen totiž údajně často nesouhlasil s taktikou, kterou šéftrenér zvolil, to samé platilo o výběru některých plejerů pro samotné zápasy. A svůj tichý nesouhlas si měl dokonce špitat i s hráči.

Vše o Euru ve Francii najdete ZDE!

Témata:  fotbalvrbačechsporykritikasportEuro Sport na Heureka.cz