Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Smutné zprávy o Schumacherově zdraví: Lidé už ho neuvidí, zázraky se nedějí

Autor: pan

Neuzdravuje se a lepší už to nebude. Smutné zprávy o zdravotním stavu legendárního pilota  formule 1 Michaela Schumachera zaplavují internet. Sedminásobný mistr světa po tragické nehodě na lyžích z 29. prosince roku 2013 stále bojuje o plnohodnotný návrat do života, jak se však zdá, tento boj prohrává. "Michael se už na veřejnosti neobjeví, zázraky se nedějí," říká podle webu itechpost.com bývalý šéf marketingu Mercedesu Gerd Krämer, který se v okolí německé legendy pohybuje.

Už téměř tři roky vyhlížejí fanoušci po celém světě zprávy o zdravotním stavu jednoho z nejlepších pilotů formule 1 v historii. A prakticky pokaždé se dozvídají dva druhy naprosto protichůdných zpráv. Ty první vzbuzují naději a víru. " Michael Schumacher začíná chodit, řekl první slova, možná dorazí mezi své příznivce." 

Ty druhé naopak prohlubují beznaděj a zklamání. "Jeho zdravotní stav se nelepší. Michael nemůže chodit ani komunikovat. Své okolí sice vnímá, ale prakticky na něj nemůže reagovat. Jeho uzdravení je prakticky vyloučené."

Jak se bohužel ukazuje, informace o špatném zdravotním stavu sportovní legendy budou pravdě mnohem blíže. "Stav Michaela Schumachera je velmi zlý, dopad to však má i na jeho rodinu, které se po jeho nehodě zcela změnil život. Jeho žena a děti stále bojují o naději a víru, i na nich je však znát, jak je celá věc ničí," zní ze Schumacherova okolí.    

Rodina Michaela Schumachera, stejně jako jeho mluvčí Sabine Kehmová, o stavu pilota mlčí, jediná vyjádření se točí okolo trpělivosti a víře v jeho uzdravení.  Podle mnoha jeho fanoušků to však jen potvrzuje, že stav německé hvězdy se nelepší a nic tomu ani nenasvědčuje.  

Navíc Schumacherovu rodinu začínají tížit i finanční problémy. Ačkoliv Michael Schumacher vyhrál 91 Velkých cen a jeho jmění se počítá na miliardy, nákladná léčba, která si vyžádá týdně 2,5 milionu korun, začíná nepříjemně zatěžovat rozpočet jeho manželky Corinny.

Ušel několik kroků? Zapomeňte!

Hořkou ironií je podle zahraničních médií fakt, že nedávno se na veřejnosti objevila zpráva, že Michael Schumacher je schopen s pomocí terapeutů ujít několik kroků, tyto informace se ale údajně nezakládaly na pravdě. 

Podle serveru Express co.uk se však Gerd Krämer o zdravotním stavu německého pilota opatrně rozpovídal. "Michael se dostává do stále složitější a složitější situace. Jeho zdravotní stav je takový, že nedává naději na žádnou větší perspektivu. Byl by skutečný zázrak, kdyby se ještě někdy objevil na veřejnosti. Je kompletně pod ochranou své rodiny a oni vědí proč."

Krämer byl důležitou osobou při začátcích slavné kariéry Michaela Schumachera, stal se prvním sponzorem německého pilota, později působil jako manažer marketingu stáje Mercedes. Na nedávné události (25. srpna), připomínající si první Schumacherův start ve formuli 1, však chyběl.

"Když svoji kariéru začínal, nikdo nemohl tušit, jakou hvězdou tohoto sportu se stane. Jeho vstup do formule byl fenomenální a brzy následovaly další úspěchy, které navždy změnily dějiny tohoto sportu," vzpomíná Krämer.

Co se stalo?

 Michael Schumacher utrpěl 29. prosince 2013 během lyžování v Alpách po neupravené sjezdovce vážný úraz hlavy, když narazil na skálu. Bezprostředně poté byl letecky transportován do nemocnice v Moutiers a poté v Grenoblu. V té době se nacházel v kritickém stavu v kómatu.

Po několika měsících byl z umělého spánku probuzen a převezen na rehabilitační kliniku do Lausanne. Později byl rodinou transportován do svého sídla na břehu Ženevského jezera, kde se o něj 24 hodin denně stará speciálně vyškolený zdravotní tým.