12. března 2016 • 19:30

Schumacherova manažerka prolomila mlčení. Přinesla jen špatné zprávy

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už je to více než dva a čtvrt roku, kdy Michael Schumacher nešťastně upadl při lyžování v Alpách hlavou na skálu. Od té doby se o jeho zdravotním stavu jen spekuluje. Jisté je jedno. Legenda formule jedna je ve velmi vážném stavu a dle všeho se její zdraví vůbec nelepší. Tuto teorii potvrdila trošku neúmyslně i manažerka sedminásobného mistra světa.



Informace o zdravotním stavu Michaela Schumachera jsou chráněny způsobem, který si nic nezadá se státním tajemstvím. Těch pár vyvolených, kterým je dovoleno se k sedmačtyřicetiletému pilotovi přiblížit, s sebou nesmí mít mobil ani jakékoliv jiné audiovizuální zařízení.

"Věříme, že se Michael uzdraví. Jsme neustále s ním, podporujeme ho v každém okamžiku." Takové věty znějí od jeho nejbližších již více než dva roky. Informací, které přinášejí víru a optimismus, až po ty, jež veškeré naděje berou, se objevilo nepočítaně. Bohužel poslední dobou převládají ty, které spadají do druhé kategorie. 

"Mám nové zprávy, ale bohužel nejsou dobré. S Michaelem je to velmi zlé. Život je zvláštní. Michael byl skvělý jezdec a za celou dobu u Ferrari měl jedinou nehodu v roce 1999," uvedl před nedávném bývalý dlouholetý prezident italské stáje di Montezemolo, aniž by uvedl další podrobnosti. 

Corinna Schumacherová s manželem za šťastnějších časů...Foto Profimedia.cz
Naděje fanouškům teď možná trošku nevědomky vzala i manažerka německého pilota Sabine Kehmová, která do této doby veškeré negativní informace mírnila.

"Michael nám moc chybí, to je jasné. Bohužel čas se nedá vzít zpátky," řekla před zahájením výstavy mapující Schumiho kariéru se strhaným výrazem ve tváři Kehmová. 

Bylo to vlastně poprvé, kdy Schumacherova manažerka nepřímo potvrdila mimořádně vážný stav legendy. 

Jednapadesátiletá Kehmová se pro sobotní vydání německého listu Süddeutsche Zeitung vyjádřila i k tomu, proč rodina o Schumacherově stavu mlčí.

"Není žádná jiná možnost. Každá informace, kterou bychom zveřejnili, by přinesla jen celou řadu dalších otázek. Nikam by to nevedlo."

Dalším důvodem, proč se k fanouškům dostane tak málo zpráv, odůvodňuje Kehmová i povahou německé legendy.

"Vždy mu maximálně záleželo na jeho soukromí. Jeho rodinný život pro něj byl zcela nejdůležitější a posvátný. Vždy se snažil ho maximálně chránit," řekla manažerka. 

Schumacher utrpěl těžké poranění 29. prosince 2013. Po transportu do nemocnice v Moutiers a poté do Grenoblu byl udržován v kritickém stavu v kómatu. Po pěti měsících byl z umělého spánku probuzen, dle lékařů není v přímém ohrožení života, jeho stav však stále zůstává velmi vážný. 

Nadále tak zůstává nejasné, v jakém stavu se Schumacher vlastně nachází. S největší pravděpodobností však není schopen pohybu, do velké míry ani komunikace a jeho stav se dle všeho už řadu měsíců prakticky nelepší. 

Michael Schumacher je stále ve velmi vážném stavu
Michael Schumacher je stále ve velmi vážném stavu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud