3. září 2016 • 07:00

Jízda Kvitové na US Open pokračuje. Vyřadila Ukrajinku, čeká ji osmifinále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petra Kvitová postoupila na tenisovém US Open do osmifinále. Ukrajinskou soupeřku Elinu Svitolinovou ve třetím kole porazila 6:3, 6:4 a vylepšila si letošní grandslamové maximum z Paříže. O zopakování nejlepšího newyorského výsledku, loňského čtvrtfinále, bude česká tenistka hrát s Němkou Angelique Kerbrovou, která v nočním duelu porazila Catherine Bellisovou.



Svitolinová na srpnových olympijských hrách v Riu de Janeiro šokovala vítězstvím nad světovou jedničkou Serenou Williamsovou , na Kvitovou pak ale ve čtvrtfinále nestačila a uhrála jen dva gamy. Šestadvacetiletá česká tenistka tak zvýšila v bilanci vzájemných zápasů na 3:1.

Také na betonu v New Yorku měla Kvitová dlouho navrch. V úvodní sadě získala třikrát podání ukrajinské hráčky, která je ve světovém žebříčku pouze o tři místa níž než ona, a v druhém setu vedla už 4:0. Pak ale začala chybovat a dovolila Svitolinové vyrovnat.

Obrat ale nepřišel. V desáté hře se Kvitová propracovala za stavu 40:30 k mečbolu, který ještě po bekhendovém úderu do autu neproměnila, při následující výhodě ale soupeřka poslala míč do sítě. Zápas trval hodinu a 11 minut.

V osmifinále Kvitovou prověří Kerbrová

Německá tenistka Angelique Kerberová si na US Open snadno poradila se sedmnáctiletou Američankou Catherine Bellisovou. Povolila jí jen dva gamy a po výsledku 6:1, 6:1 postoupila do osmifinále, v němž ji čeká Petra Kvitová. Druhá nasazená Němka, která má šanci stát se v New Yorku světovou jedničkou, strávila v pátek v noci na kurtu jen 55 minut. Ve třech zápasech na turnaji ještě neztratila ani set.

Mladá Američanka postoupila do třetího kola z kvalifikace a i přes hladkou prohru byl pro ni zápas na hlavním kurtu Arthura Ashe velkým zážitkem. "Hrát tady je moje zatím největší tenisová zkušenost. Ona (Kerberová) je nejlepší tenistka, hned po Sereně, a jednou bych chtěla hrát jako ona," řekla Bellisová. Její hru ocenila i vítězka: "Blahopřeji Cici, hrála tady velký turnaj a určitě má před sebou skvělou budoucnost."

Kvitová má s Kerberovou vyrovnanou bilanci, obě mají na kontě po čtyřech výhrách. Letos se utkaly jen na antuce ve Stuttgartu a Němka vyhrála ve třech setech. Prožívá skvělou sezonu, triumfovala na Australian Open, ve Wimbledonu byla ve finále a z Ria de Janeiro si přivezla olympijské stříbro. V generálce na US Open v Cincinnati ji však ve finále porazila Karolína Plíšková .

Nadal ještě neztratil ani jeden set

Ani Španěl Rafael Nadal neztratil v New Yorku ještě ani set, do osmifinále prošel po hladké výhře 6:1, 6:4, 6:2 nad Andrejem Kuzněcovem z Ruska. Mezi šestnácti nejlepšími tenisty je na US Open poprvé od zisku titulu v roce 2013. V boji o čtvrtfinále se turnajová čtyřka utká s Francouzem Lucasem Pouillem.

Narůstající formu a pohodu po zranění zápěstí doložil Nadal v závěru zápasu s Kuzněcovem úderem mezi nohama zády k soupeři, kterým nadchl publikum. Kuzněcova jím přeloboval, výměnu vyhrál a vypracoval si čtvrtý mečbol, který pak proměnil.

"Hrál jsem dneska opravdu dobře. Zvlášť v prvním setu, to byla vysoká úroveň," pochvaloval si Nadal, který před olympijskými hrami dva a půl měsíce pauzíroval a přišel i o Wimbledon. "Jsem rád, že zase můžu hrát na Tour. Každý den mě to zápěstí bolí méně. Cítím to, ale moji hru to nelimituje," řekl.

Výsledky tenisového grandslamového turnaje US Open

Muži:

Dvouhra - 3. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Južnyj (Rus.) 4:2 skreč,
Baghdatis (Kypr) - R. Harrison (USA) 6:3, 7:6 (7:4), 1:6, 6:1
Nadal (4-Šp.) - Kuzněcov (Rus.) 6:1, 6:4, 6:2,
Pouille (24-Fr.) - Bautista (15-Šp.) 3:6, 7:5, 2:6, 7:5, 6:1,
Edmund (Brit.) - Isner (20-USA) 6:4, 3:6, 6:2, 7:6 (7:5).

Ženy:

Dvouhra - 3. kolo:
Kvitová (14-ČR) - Svitolinová (22-Ukr.) 6:3, 6:4.
Kerberová (2-Něm.) - Bellisová (USA) 6:1, 6:1.

Smíšená čtyřhra - 1. kolo:
Hlaváčková , Kubot (6-ČR/Pol.) - Juraková, Martin (Chorv./Fr.) 7:6 (7:5), 6:3,
Krejčíková, Draganja (ČR/Chorv.) - Ostapenková, Marach (Lot./Rak.) 6:1, 6:4,
Kudrjavcevová, Lipsky (Rus./USA) - Hradecká , Matkowski (8-ČR/Pol.) 7:5, 6:7 (3:7), 11:9.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud