Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

U Ferrari vládne teror! Schumiho inženýr nazval ikonickou stáj F1 bandou ustrašenců

Autor: ija

Většina závodů formule 1 odjetá, a vzpínající se koník pořád bez jediného vítězství. Piloti Ferrari letos jen paběrkují za mnohem úspěšnějšími kolegy z Mercedesu, ale také Red Bullu. Bývalý inženýr italské stáje Luca Baldisserri (53) ví proč.

Baldisserri se nebojí do toho šlápnout. „Ferrari už není žádný tým, ale banda ustrašených lidí. Panuje tam atmosféra teroru,“ řekl italskému listu Corriere dello Sport špičkový odborník, který v Maranellu pracoval šestadvacet let a byl závodním inženýrem sedminásobného mistra světa Michaela Schumachera.

„Prezident Marchionne ani šéf stáje Arrivabene nemají zkušenosti se závoděním, členové týmu se bojí propuštění a nechtějí riskovat,“ tvrdí Baldisserri. 

 

Michael Schumacher se raduje ze svého posledního triumfu v kariéře v roce 2006 v Číně
Michael Schumacher se raduje ze svého posledního triumfu v kariéře v roce 2006 v Číně
Teď už může říct naplno, co si myslí. U Ferrari už nepracuje. Od začátku roku působí  jako poradce závodní stáje, pro kterou jezdí ve formuli 4 sedmnáctiletý syn legendárního pilota Mick Schumacher.

Ferrari, nejstarší a historicky nejúspěšnější stáj ve formuli 1, slavila titul mistra světa naposledy v roce 2007, kdy ho vybojoval Fin Kimi Räikkönen. Ten jezdí za „rudé“ i letos, na kontě má ale jen dvě druhá a dvě třetí místa. Čtyřnásobný šampion Sebastian Vettel stál sice v této sezoně na stupních vítězů šestkrát, na vítězství to ale nikdy nestačilo.