Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Kouč Mancini poprvé promluvil o rvačce s Balotellim. Popadl jsem ho za límec a …

Autor: ija

Trenér Roberto Mancini poprvé promluvil o tom, jak to bylo v Manchesteru City s Mariem Balotellim, co bylo za jejich notoricky známou vzájemnou potyčkou na tréninku, čím ho italský bouřlivák tak naštval i proč se talentovaný útočník musel z klubu pakovat. 

Balotelliho konflikt s koučem Mancinim na tréninku je už tři roky starý, ale všichni si to pamatují. Snímky rozparáděné dvojice tehdy obletěly svět. Tehdejší trenér Citizens teď vysvětlil, co se předtím stalo. „Na tréninku jsem řekl hráčům, aby nezkoušeli žádné hloupé zákroky na Gaëla Clichyho, protože on se právě vrátil po zranění,“ vysvětlil Mancini v rozhovoru pro francouzský L´Equipe. „A v tu ránu ho Mario zfauloval! Mohlo to se mnou seknout. Popadl jsem ho za límec a smýkl s ním ze hřiště. Jenže on je fyzicky velmi silný, nemohl jsem s ním hnout. Na fotkách to vypadá jako pořádná rvačka, ale ve skutečnosti se nestalo skoro nic."

Mancini přiznal, že s Balotellim měl v Manchesteru City velké plány, ale naplnit se je nepodařilo. „On je fenomén. Jenže kvůli svému chování se dostal do konfliktu s některými spoluhráči. On je prostě takový. A taky se chtěl vrátit do Itálie. Já jsem byl zklamaný, že chce odejít, protože toho mohl ukázat o hodně víc.“

Mancini připomněl, že ani v italské reprezentaci neukázal výstřední snajpr svůj potenciál. „Když nehraje, je to jeho chyba. Přitom je to nejlepší italský útočník za posledních několik let. Doufám, že chápe, že musí změnit přístup a myslet jen na fotbal. Není to tak těžké,“ soudí Mancini.  

Pro Balotelliho ale nejspíš je. Výčet jeho afér a skandálů je dlouhý. Naboural své Audi R8 nedaleko tréninkového centra a podle policie měl v zadní kapse kalhot hotovost v přepočtu 150 tisíc korun. Zaplatil skoro tři miliony za to, že házel šipky na hráče z juniorky. Jeho byt málem vyhořel, když s kamarádem vystřelovali petardy z okna. Škoda přes deset milionů! Když hrál za AC Milán, vyfasoval tučnou pokutu, protože kouřil ve vlaku na zápas proti Fiorentině. Fotbalistům Realu Madrid svého času slíbil sex s vlastní přítelkyní, když v Lize mistrů postoupí přes Dortmund do finále.

Teď se ale zdá, že by se kariéra konfliktního hráče mohla konečně ubírat správným směrem. Francouzská riviéra mu svědčí, v dresu Nice zažívá malé obrození. Jak dlouho mu to vydrží?