1. srpna 2016 • 19:20

Balotelliho pád ke dnu. Klub ho nechce, ale on si vesele kouří

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

EURO 2012, čtyři roky zpátky. Vzpomínáte? Mario Balotelli střílí v semifinále obě branky do německé sítě, strhává dres a všem ukazuje. Pánem jsem tady já! V současné době se ale někdejší italský SuperMario propadá níž a níž. V Liverpoolu, kam se měl vrátit po ročním hostování z AC Milán, o něj nemají zájem. Nevypočitatelný průšvihář si ze shánění nového klubu zjevně těžkou hlavu nedělá - na dovolené v Itálii si ve společnosti partičky kamarádů v klidu bafá z cigarety.



Balotelli si užívá volno ve městečku Portofino, zálivu v blízkosti Janova. Místo, aby se někdejší mimořádný talent snažil vrátit do bývalé formy, dobře se baví s kamarády. Na fotkách je dokonce vidět, jak posedává v baru, v ruce drží cigaretu a bez jakéhokoliv ostychu kouří.

Přitom by měl spíš přemýšlet o tom, kde a jak bude pokračovat ve fotbalové kariéře. Před dvěma lety ho koupil s velkou slávou za šestnáct milionů liber (512 milionů korun) Liverpool, tam se ale vůbec nechytil.

Minulou sezonu strávil na hostování v AC Milán, kde dopadl s katastrofální bilancí - 23 zápasů a pouhé tři branky. Trenér Jürgen Klopp s ním dál nepočítá a doporučil mu, aby si hledal nové angažmá. Balotelli se nedostal ani do nominace na EURO, kde Itálie došla do čtvrtfinále.

Těžkou hlavu si z hledání práce evidentně příliš nedělá. Užívá si vodních hrátek, posedává v restauracích a v klidu čeká na telefon od manažera Mina Raioly, jaký klub pro něj sežene.

Italský fotbalista Mario Balotelli příliš nedbá na životosprávu a během dovolené kouří
Italský fotbalista Mario Balotelli příliš nedbá na životosprávu a během dovolené kouří

Balotelliho chování může pro potenciální zájemce představovat problém. Málokdo strpí, aby jeho draze placený hráč porušoval životosprávu a nechoval se tak, jak se na profesionálního fotbalistu sluší a patří.

Brzo šestadvacetiletý hráč by mohl o svých vylomeninýách napsat knihu. Divoké večírky, ohňostroj v jeho bývalé vile v Manchesteru, házení šipek po spoluhráčích, noční kluby, hádky s trenéry, ... AC Milán mu dokonce umístil do kontraktu pasáž o slušném a řádném chování, lidé z klubu pečlivě hlídali, co umisťuje na sociální sítě a jak se chová na veřejnosti.

Pochopení pro hráče, který disponoval mimořádným talentem, už ale vydrželo jen opravdové hrstce důvěřivců. V souvislosti s Balotellim se mluví o zájmu z tureckého Besiktase či nizozemského Ajaxu, kde působí český talent Václav Černý.

Balotelli by každopádně musel jít s platem dolů - v Liverpoolu má ještě rok smlouvu, která mu garantuje 90 000 liber týdně, v Ajaxu by musel souhlasit s gáží až o polovinu menší.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud