Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Koukalová: Byla jsem na dně. Dobře, že na mě neuplatňovali fyzické tresty

Autor: top, pan

Teď už je jí hej! Na prvním podniku Světového poháru biatlonistka Gabriela Koukalová (27) vylovila zlato a bronz. Jaký rozdíl oproti létu, kdy ji trápily zdravotní potíže, totálně postrádala motivaci a nechtělo se jí trénovat.

 „Měla jsem stavy, že jsem sotva vstávala z postele. Ocitla jsem se opravdu na dně. Regulérně jsem vyhořela. Rozplynuly se všechny mé ambice a ideály,“ popsala v rozhovoru pro biatlon.cz.

Trenéři v čele se šéfkoučem Rybářem si tehdy užili své. „Myslím, že než kluci pochopili situaci, byli ze mě otrávení. Mně samotné jich bylo líto a sama jsem se styděla, jaké dělám drahoty, jak jim komplikuji přípravu a všechny plány. Děkuju jim, že to se mnou zvládli, že to vydrželi a že na mě neuplatňovali žádné fyzické tresty,“ říkala už znovu usměvavá Koukalová.

Konečně, má k spokojenosti důvod. Po nejistém výkonu v úvodním podniku Světového poháru v Östersundu, ve kterém skončila ve vytrvalostním závodu na 15 kilometrů díky špatné střelbě až sedmnáctá, už do toho zase šlápla.

Držitelka křišťálového glóbu za minulou sezonu nejdříve skončila v sobotu o víkendu ve sprintu na 7,5 kilometru na třetím místě, aby o den později triumfovala ve stíhačce.  A že to byla Gábina opravdu se vším všudy, potvrdila i zmatky na střelnici, kdy si málem popletla místo, ze kterého měla střílet.

"Asi metr předtím, než jsem si chtěla stoupnout na dvojku, tak mi rozhodčí ukázal, že mám jít na jedničku. Říkala jsem si: 'Jéžiš, to je blázen, co blbne'. Ale bylo to rozhodně příjemné překvapení," říkala s úsměvem Koukalová.