Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Federera těší herní dlouhověkost. Kdo ho inspiruje? Přece Jágr!

Autor: iSport.cz

Fotbal, hokej, tenis, formule 1. Je jedno, kam se člověk podívá, téměř v každém sportovním odvětví září čím dál mladší tváře. Respekt k veteránům ale nemizí, fanoušci dlouhověkost svých oblíbených ikon zbožňují. Jedním z těch, kdo si užívá takovou pozornost, je i švýcarský sympaťák Roger Federer. Ten teď prozradil, k jakým tvářím vzhlíží.

Pětatřicetiletý rodák z Basileje dávno není světovou jedničkou a nezničitelným mužem žebříčku ATP. Jeho jméno ale z historie nikdy nezmizí. Vstup Švýcara na tenisové kurty byl před lety tak dominantním krokem, že i nejbližší konkurence byla o třídu horší.

Sedmnáctinásobný grandslamový vítěz se teď chystá na lednové Australian Open a nezastírá, že ho milovaný tenis stále baví. V motivaci mu pomáhají i výkony dalších bardů, kteří stále oklamávají kalendář a jejich rodný list jako kdyby byl politý živou vodou.

Deník New York Times mu nabídl jako vzory Jaromíra Jágra, Serenu Williamsovou či hvězdu NFL Toma Bradyho. „Je úžasné tyhle borce sledovat, stejně jako třeba Gianluigiho Buffona z Juventusu. Jejich výkony už sleduju třeba takových 20 let," rozpovídal se Federer, který je velkým fanouškem ledního hokeje.

Právě v tomto sportuje prokazuje svou jedinečnost Jaromír Jágr, který je v posledních dnech tématem číslo jedna v Čechách i v zámoří. Český veterán už má po sobotním utkání s Detroitem 1889 bodů v NHL a na druhém místě historické tabulky se začíná odtrhávat od Marka Messiera.

Podobně úspěšnou kariéru má ovšem také švýcarský sympaťák. „Vždycky jsem si přál mít úspěšnou kariéru a hrát mnoho let. Inspiruje mě ale i to, když vidím, že to dokázali i ostatní. Skutečně mě to motivuje," dodal.