Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Basketbalistka o zámořské soutěži: Heterosexuálky tam trpí!

Autor: ija

Basketbalistka Candice Wigginsová (30) tvrdí, že v prestižní zámořské soutěži WNBA je 98 procent hráček „na holky“. Heterosexuálky jako ona tam trpí a musí snášet obtěžování a urážky. I proto pod profesionálními koši skončila o dva roky dřív, než měla původně v plánu. 

Candice Wigginsová strávila v WNBA osm let, na univerzitě ve Stanfordu byla hvězdou a nejlepší střelkyní v historii týmu. Loni ale s profesionálního basketbalu odešla.

„Chtěla jsem hrát ještě dvě sezony, ale to, co jsem tam zažila, rozhodně nepomáhalo mému psychickému stavu. Bylo to strašně depresivní prostředí, to se jinde nevidí. Kultura je tam hrozně špatná, hráčky, jako jsem já, tam zadupávají do země. Nechci to příliš rozvádět, ale bylo to pro mě doslova toxické. Zlomilo mě to,“ řekla Wigginsová v rozhovoru pro noviny San Diego Tribune.

„Devadesát osm procent hráček jsou lesby, mně se líbí muži a netajila jsem se tím. A tak mě šikanovaly. Za celý život jsem nevyslechla tolik nadávek, jako ve své první sezoně. Na palubovce jsem schytávala hodně ran, šikanovaly mě. Poselství bylo jasné: Chceme, abys věděla, že tě nemáme rády,“ líčila Wigginsová.

Podle ní se ostatní hráčky celou dobu snažily ji zranit, ale dnes už necítí nepřátelství. „Nemám v sobě žádnou zášť, všechno je odpuštěno. Vlastně mě to posílilo,“ tvrdí. „Ale nemůžu říct, že bych si splnila sen, když jsem mohla hrát v té soutěži. Bylo to spíš naopak.“