Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Prezident Zeman se pustil do fotbalových milionářů: Jsou přeplacení!

Autor: pv

Má na ně vroubek! Prezident Miloš Zeman nemá zrovna v lásce fotbalisty, kteří vydělávají desítky milionů korun. Už jednou si v pořadu Týden s prezidentem na televizi Barrandov rýpnul do profesionálních fotbalistů a připomněl aféru s prostitutkami na hotelu Praha. Co ho nyní rozohnilo?

Prezident Miloš Zeman řekl svůj názor na pozastavené dotace od státu pro sportovní organizace a nebral si servítky. „Vrcholový sport by si měl na sebe sám vydělat,“ myslí si hlava státu a brání se nápadu na vznik samostatného ministerstva pro sport.

„Někteří lidé po mně chtějí, abych podpořil myšlenku vzniku ministerstva pro sport. Neustále jim říkám, že řešení financování českého sportu rozhodně nevyřeší vznik nové instituce. Naopak by sport přišel o desítky milionů korun,“ řekl Zeman. Vzápětí pak tvrdí, že profesionální kluby by neměly dostávat žádné příspěvky od státu.

„Já si říkám, pane Bože, když je nějaký klub za fotbalistu schopný zaplatit desítky milionů korun, tak žádné dotace nepotřebuje,“ kroutil hlavou prezident a navezl se i do těch nejlepších hráčů. „Fotbalista, který dostává jako honorář milionové částky, je přeplacený.“