Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Prezident Zeman o Peltovi: Myslel jsem, že si bude dávat větší pozor, aby to neprasklo

Autor: pv

Rýpl si do fotbalových funkcionářů. Prezident České republiky Miloš Zeman zlehčoval situaci po korupčním skandále, ve kterém je hlavní postavou šéf Fotbalové asociace Miroslav Pelta. Hlava státu připomněla i další aféry českého fotbalu včetně návštěvy prostitutek na pokojích českých reprezentantů.

Na skandál s opilým asistentem rozhodčího, který minulý rok rozhodoval fotbalový zápas Příbrami se Slavií, nechtěl prezident tehdy reagovat (Více o skandálu čtěte ZDE>>>). „Paní redaktorko, nenuťte prezidenta České republiky, aby se vyjadřoval k opilým rozhodčím,“ ironicky poznamenal Zeman.

K současné korupční kauze už se ale vyjádřil. „Přiznávám se, že mě to překvapilo. Po těch některých skandálech typu Ivánku, kamaráde, jsem si myslel, že si funkcionáři fotbalu budou dávat výrazně větší pozor, aby to na ně neprasklo,“ řekl Zeman v pořadu Týden s prezidentem na TV Barrandov.

Poradce Karel Březiny (vlevo) i šéfa FAČR Miroslava Pelty (uprostřed) se dotýká dotační kauza, kvůli které ministryně školství Kateřina Valachová pozastavila vyplácení podpory pro sport
Poradce Karel Březiny (vlevo) i šéfa FAČR Miroslava Pelty (uprostřed) se dotýká dotační kauza, kvůli které ministryně školství Kateřina Valachová pozastavila vyplácení podpory pro sport

„Je to oblast s velkým korupčním potenciálem, o tom asi nikdo nepochybuje. Už vzhledem k finančním prostředkům a mediální pozornosti,“ dodala hlava státu a nezapomněla připomenout asi nejslavnější fotbalovou aféru v Česku.

„Mě zaujala kauza, ve které byla obviněna fotbalová reprezentace, že si najala v jednom hotelu prostitutky a jedna stála 3000 korun, což je podle znalců cena dosti levná. Jeden z našich fotbalových reprezentantů to komentoval slovy, že žádné prostitutky tam nebyly a ta částka taky nesouhlasí,“ uzavřel diskuzi o českém fotbale prezident republiky.

Témata:  skandálpeltasexkorupceprostitutkyMiloš ZemanVIPsport