Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Tour bolí! Polák ukázal zničené nohy. Jsou trochu unavené, smál se

Autor: Daniel Ryl

Fanoušci Tour de France mají zase o čem mluvit. Polský jezdec Pawel Poljaňski na svém Instagramu ukázal nateklé a modré nohy po šestnácti etapách Tour. O tom, že Tour de France bolí, podobně přesvědčil už třemi lety cyklista Bartosz Huzarski, který si své nohy vyfotil také.

Cyklistika vyžaduje obrovskou fyzičku, tisíce našlapaných kilometrů a bolí. O tom se přesvědčuje i polský cyklista Pawel Poljaňski, který to svým fanouškům dokázal fotkou na svém Instagramu.

Jezdec stáje Bora ukázal vystouplé žíly i nateklé modré nohy. "Po šestnácti etapách si myslím, že jsou moje nohy trochu unavené," napsal ke svému příspěvku.

Ohlasy fanoušků na sebe nenechaly dlouho čekat. Často zareagovali prostým "Ježíši Kriste", uživatel newyorklondoner poznamenal "Tour de France je nejtěžší sportovní podnik na světě!"

Obdobný příspěvek vyslal do světa už před třemi lety další polský závodník Bartosz Huzarski. Fotka tehdejšího parťáka Leopolda Königa obletěla celý svět a jinak tomu není ani v případě jeho krajana.

"Fanoušci mi psali, že tohle není normální, že to je nemožné, ale pro mě to není takový překvapivý pohled, často moje nohy vypadají po závodě podobně, zvláště po etapě, ve které je velké horko," řekl tehdy polský závodník.

Pawel Poljaňski je po šestnácti etapách na průběžném 117. místě.

Unavené nohy polského jezdce Pawla Poljaňského jsou mezi fanoušky Tour velkým tématem
Unavené nohy polského jezdce Pawla Poljaňského jsou mezi fanoušky Tour velkým tématem