Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Plechovky od piva jako střídačky? Novinku v Plzni řeší i cizina

Autor: pv

Netradiční střídačky mají na stadionu fotbalisté Plzně. Během domácích utkání totiž budou sedět uvnitř gigantické plechovky od piva. Někteří fanoušci ale fotbalovému klubu vyčítají, že to není zrovna dobrý tah, když mají v kádru hráče, kteří bourali v opilosti. V zahraničí ale nová akvizice vzbudila pozornost.

To se jen tak nevidí. Dvě obří „rozříznuté“ plechovky se povalují přímo u hřiště fotbalistů Plzně. V rámci reklamní kampaně je nechal vyrobit tamní pivovar. Zhotovení střídaček zabralo čtyři týdny a bylo potřeba dvě tuny kovu a 300 čtverečních metrů hliníku. Uvnitř budou fotbalisté a členové realizačního týmu sedět na vyhřívaných kožených sedačkách.

„Samozřejmě žádný hráč nemá rád, když sedí na lavičce náhradníků, vždycky chcete být hlavně na hřišti. Jsme však tým, nejde jen o jedenáctku na hřišti, proto jsem rád, že i náhradníci budou mít takový komfort,“ řekl pro klubový web Plzně záložník Milan Petržela.

Některým fanouškům se ale tahle reklamní akce nezamlouvá a připomínají, že pod vlivem alkoholu měli autonehodu hráči Viktorky David Limberský i Aleš Čermák. Příště by se možná hodila spíše plechovka nealkoholického piva, než dvanáctky.

Nicméně marketingový tah se vyplatil a neobvyklá střídačka zaujala i za hranicemi. O plechovce na stadionu se píše například na webu italského sportovního deníku La Gazzetta Dello Sport, všimli si jí také v nejprodávanějších německých novinách Bild. "Osvěžující nápad," poznamenal  server britské BBC.

Nová střídačka se pokřtila pivem v plechovce
Nová střídačka se pokřtila pivem v plechovce