Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Boj o život šéfa futsalové Sparty. Vstávej, prosím, znělo na tribuně

Autor: om

Místo gólových oslav a skandování fanoušků se ztichlou halou nesly zoufalé výkřiky, které měly Zdeňka Větrovského (74) dostat zpět na tento svět. Prezident futsalové Sparty zkolaboval v úterý večer při zápasu s Plzní.

Sparta chvíli předtím při power play srovnala na 4:4, čas se ve druhé půli zastavil na 17:17, když z reproduktoru naléhavě zaznělo: „Zavolejte sanitku pro jednoho z diváků!“

Kolaps postihl Zdeňka Větrovského, duši projektu, v rámci kterého v Praze na Podvinném Mlýně nastupoval v rudém dresu mj. brazilský mistr světa Wilde. Byl to první zápas nového týmu.

„Pan Větrovský je džentlmen, znám ho výhradně dobře naladěného a v saku. Klidná jistota sparťanského futsalu. Co se stalo, je tragédie pro rodinu, ale i pro klub. Pořád doufám, že ještě přijdou dobré zprávy,“ řekl včera odpoledne Otakar Mestek, předseda komise futsalu, který na zápasu byl.

Zápas byl předčasně ukončen, domácí hráči dál čekali na hřišti a zatímco záchranáři prováděli masáž srdce, oni měli sepjaté ruce. „Vstávej, vstávej, haló. Poslouchej, prosím! Prosím!“ bylo slyšet emotivní slova ze čtvrté řady tribuny, kde oživování probíhalo.

Hráč Sparty Martin Sop po chvíli odběhl do kabiny. Právě jeho kolaps zasáhl víc než kohokoliv jiného, Zdeněk Větrovský je jeho děda.

Po hodině byl postižený, jehož podle spekulací postihl infarkt, schopen převozu do nemocnice, nicméně prognóza byla velmi nejistá.

Futsalisté Sparty na palubovce, zatímco lékaři oživují Zdeňka Větrovského
Futsalisté Sparty na palubovce, zatímco lékaři oživují Zdeňka Větrovského