6. září 2017 • 19:07

Šéf futsalové Sparty: po kolapsu na tribuně zůstal v umělém spánku

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to zápas, který se měl stát futsalovým svátkem. Místo toho se utkání prvního kola mezi Spartou a Plzní v pražské hale na Podvinném mlýně proměnilo v úterý večer v obrovské drama. Za stavu 4:4 zkolaboval v hledišti prezident domácího klubu Zdeněk Větrovský. Lékaři okamžitě zahájili resuscitaci, utkání bylo přerušeno. Dnes Sparta na Facebooku zveřejnila, že její šéf zůstává udržován v umělém spánku.



Zápas byl přerušen necelé čtyři minuty před koncem druhého poločasu, kdy Větrovský zkolaboval na tribuně. Zatímco futsalisté Plzně odešli v šoku do kabin, domácí hráči zůstali po celou dobu ošetřování svého ředitele na palubovce. Na pomoc po několika minutách přispěchali i členové ochranky.

Podle serveru Sport.cz začal přítomný lékař okamžitě s resuscitací, do které se zapojili i členové záchranky, jež dorazila zhruba za třináct minut. Otřesení hráči zpočátku sledovali boj o funkcionářův život přímo z hrací plochy haly na Podvinném mlýně, než odešli do kabin.

Zdeněk Větrovský byl poté odvezen do nemocnice. Ve středu večer Sparta zveřejnila na Facebooku zprávu, že prezident klubu je udržován v umělém spánku. Bližší informace budou známy až změny o jeho stavu poskytne rodina.

Futsalisté Sparty na palubovce, zatímco lékaři oživují Zdeňka Větrovského
Futsalisté Sparty na palubovce, zatímco lékaři oživují Zdeňka Větrovského

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud