Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

13. komnata odhalila bod zlomu kariéry fotbalisty Fenina: Je náměsíčný!

Autor: nem

Supertalent, reprezentant. Ale pro mnohé také plejer, který neunesl slávu a peníze a navrch flamendr z pražské barové jedenáctky »FC Kozička«. Martin Fenin (30).

Tobogán jeho kariéry začal svištět dolů v říjnu 2011. Tenkrát Fenin vypadl z okna hotelu v Chotěbuzi. Proč? Přišly verze o antidepresivech kombinovaných s alkoholem, teď ženy Martinova života hovoří o jiné příčině bodu zlomu. V dnešním medailonku 13. komnaty na ČT1.

Fenin s Magdou v jejich obvyklé facebookové póze.
Fenin s Magdou v jejich obvyklé facebookové póze.

„Vracel jsem se po večeři na pokoj, měl jsem dvě nebo tři skleničky vína, nebyl jsem opilý. Vzal jsem si prášek na spaní a lehl jsem si do postele k počítači, jak jsem byl zvyklý. Akorát že mi došel internet, tak jsem si musel zajít dolu prodloužit kupon na wifinu. Vrátil jsem se zpátky na pokoj, zjistil jsem, že na mě prášek nepůsobí, tak jsem si vzal ještě jeden, nebo dva,“ vypráví Fenin. S tím, že víc si nepamatuje. „Ten prášek na spaní vyvolává u některých přecitlivělé reakce, mezi které patří náměsíčnost, kdy lidé nevědí, co dělají. Martin byl už jako dítě náměsíčný a je dodneška,“ prozrazuje maminka Martina, která je lékařka.

„Když jsem za ním byla ve Francii, tak jsem se vzbudila a Martin stál v okně a chtěl z něj vylézat. Nevěděl sám o sobě. Stejně tak teď doma jsem se vzbudila ranou. Narazil do dveří. Chodil po bytě, on o tom sám nevěděl. Byl spící. Obě ty situace byly za stavu naprosté střízlivosti. Nebyl pod vlivem žádných prášků,“ povídá na stejné téma Martinova šaramantní láska Magda.

Tak, odhalení je na světě. »Feňa« dnes kope za druholigový Varnsdorf a říká, že už ví, co chce: „Aby mě fotbal zase bavil. A v životě? Mám přítelkyni, chtěl bych s ní založit rodinu.“

Fenin o bouřlivé kariéře: Vypadl jsem z okna a všechno se otočilo
Video se připravuje ...