Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Drsný film o Pistoriusovi šokoval rodinu mrtvé Reevy (†29): Záběry, jak ji zabil!

Autor: top, ČTK

Lechtivé postelové scény, ale především střelba Oscara Pistoriuse (30) a smrt jeho přítelkyně Reevy Steenkamp (†29). V Americe měl o víkendu premiéru film s podtitulkem The Blade Runner Killer (Zabiják na protézách).

Snímek, mapující vztah handicapovaného atleta s blonďatou kráskou a jeho tragický konec, rozhořčil rodinu mrtvé Reevy, kterou Pistorius na Valentýna roku 2013 podle soudu zavraždil střelbou z pistole přes dveře koupelny a vyfasoval šestiletý trest vězení.

„Steenkampovi jsou zděšeni a pobouřeni zprávou, že film je vyprávěn z pohledu matky Reevy. Jakýkoliv dojem, že se na jeho tvorbě někdo z rodiny podílel, je zavádějící. Nikdo s filmaři nespolupracoval ani jimi nebyl osloven,“ stojí v prohlášení.

Pozůstalí zvažují právní kroky, proti filmu se ohradila i rodina šestinásobného paralympijského vítěze, jenž od začátku tvrdí, že Reevu zabil omylem v domnění, že střílí na zloděje.

Dostane vyšší trest?

Pistoriusův případ se vrátil před Nejvyšší odvolací soud. Žalobce požaduje pro šestinásobného paralympijského vítěze delší než šestiletý trest vězení, ke kterému byl odsouzen loni v létě za vraždu přítelkyně Reevy.

Oscar byl v říjnu 2014 shledán vinným ze zabití z nedbalosti a dostal pět let. Po roce byl propuštěn do domácího vězení. Předloni odvolací soud čin překvalifikoval na vraždu a poslal beznohého atleta na šest let za mříže. Prokuratura to označila za šokující a nízký trest a u Nejvyššího odvolacího soudu si vymohla další proces. Pro světovou celebritu požaduje patnáctileté vězení.

V filmu vše vypadá naprosto reálně.
V filmu vše vypadá naprosto reálně.