Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Noční pláč dvojčat? Pomáhá mi vyhrávat, říká nestárnoucí Federer

Autor: Pavel Novotný

Tenisu již vládnou jiní borci, doba šestnáctinásobného grandslamového vítěze Rogera  Federera je pryč. Takové hlasy se snáší poslední měsíce na hlavu švýcarské legendy. Rodák z Basileje však své pozice jen tak vyklízet nehodlá. Poslední dva vyhrané turnaje ve Švýcarsku a včera Masters v Paříži o tom mluví jasně. Možná nejlepšího hráče v dějinách tenisu nemůže rozházet ani nedostatek spánku.

Přesně to se třicetiletému tenistovi stalo i před pařížským finálovým duelem s domácím Tsongou. "Dcerka začala plakat někdy ve čtyři ráno, ale to už se mi stalo mnohokrát, nemůže mě to překvapit," reagoval po vítězném finále již dobře naladěný Roger.

"Před finále jsem doufal, že dvojčata mě nechají v klidu vyspat, ale najednou vidím, jak  Mirka (Mirka Vavrinecová, manželka Rogera Federera) běží za dětmi do pokojíčku. Šel jsem  za ní, jestli je všechno v pohodě. Mirka řekla, jestli bychom si holky nemohli vzít sebou do postele. Souhlasil jsem. Těžko jsem jí mohl ve čtyři ráno odporovat," říká se smíchem  šestinásobný wimbledonský vítěz.

Roger Federer s vítěznou trofejí
Roger Federer s vítěznou trofejí

Noční budíček však na finálový výkon Federera neměl žádný vliv. Švýcar si s domácím Tsongou poradil 6:1, 7:6 a připsal si třetí titul v sezoně.

"Holky mě v posledním týdnu často vzbudily, ale vyhrával jsem, tak třeba je to dobré znamení. A už jsem jim odpustil," pokračuje dobře naladěný Švýcar.

Problémy Federerevi dělalo až zdvihnutí vítězné trofeje. "Dalo mi to zabrat. Už jsem podobně těžké trofeje několikrát vyhrál a je to fakt síla. Sotva jsem ji dostal nad hlavu. Jednou jsem dostal cenu, kterou jsem ani neuzvedl, už ani nevím, kde to bylo. Ale teď jsem ji nad hlavu dostal. To ukazuje, jak jsem silný," uzavírá se smíchem Federer.