Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Překážkářka Hejnová: Už vydělala 980 tisíc a statisíce má nadosah!

Autor: Petr Žaloudek

Sedm závodů, sedm vítězství. Zuzana Hejnová (26) prožívá nad překážkami životní sezonu, za kterou je i náležitě finančně odměněna. Jestli jí forma vydrží, bude brzy milionářkou!

A doufejme, že i mistryní světa. Vzhledem k tomu, že atletická královna Bára Špotáková se teď místo oštěpu stará o šestitýdenního syna Janka, bude Zuzka za měsíc v Moskvě největší českou nadějí. „Jsem ráda, že jsem favoritka. S tím se tam odjíždí dobře,“ řekla Sportu.

Milionářka?

Díky parádní fazoně neláme jen české rekordy, tak jako v sobotu v Paříži, ale také přihazuje do prasátka jednu »kačku« za druhou. Vždyť za každou výhru v závodu Diamantové ligy je 200 tisíc korun a ona má už čtyři!

Navíc k dalším statisícům stačí Hejnové zdolat jen pár překážek – ať už jde o zbylé tři mítinky, či celkový triumf v prestižním podniku. Ten je honorován dalšími 800 tisíci a bronzová medailistka z OH v Londýně ho má zatraceně blízko.

S přítelem v Paříži

Radost tak zatím může mít jak trenér Dalibor Kupka, ke kterému přišla před sezonou, tak přítel Honza, jenž Zuzce držel palce i v Paříži.

„Bydlíme přímo u Eiffelovky. Chtěla jsem si to tady trochu užít, projít se po městě. Neděli si vychutnám,“ hlásila spokojená atletka, která si po sobotním mítinku našla čas na sebe a své nejbližší.

Kolik už Hejnová vydělala

Závody Diamantové ligy 800 tisíc

Zlatá tretra 100 tisíc

Odložilův memoriál 80 tisíc

Celkem 980 tisíc

Kolik ještě může vydělat

Závody Diamantové ligy až 600 tisíc

Diamantová liga celkově 800 tisíc

Prémie za MS až 1,2 milionu

Celkem 2,6 milionu

Pozn.: Jde o nezdaněné částky v korunách.