Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nejlepší česká oštěpařka je naštvaná: Špotákovou sprostě okradli!

Autor: bej

To byl šok! Ludmila Špotáková (63), maminka atletické hvězdy Barbory (32), prožila zvláštní chvíle. Na veteránské olympiádě v Itálii prožila hrůzné chvilky, pak ale zazářila.

A tak to mohlo být tak veselo! Ludmila na World Masters Games v Turíně, což jsou v podstatě veteránské olympijské hry konané jednou za čtyři roky, napodobila milovanou dceru. Mezi stejně starými oštěpařkami vládla výkonem 28,91 metru.

Rodina Špotáků tak teď vládne dámskému oštěpu napříč všemi kategoriemi. „Bára je výborná trenérka, má to odkoukané od Honzy Železného,“ chválí Ludmila dceru, která se doma stará o měsíčního synka Janka.

Jenže ještě před krásným úspěchem jí tolik do smíchu nebylo. Ludmilu a další členy české a slovenské výpravy okradli v tramvaji! Vzali jí všechno včetně mobilního telefonu a peněženky.

A to se Taliáni pyšnili, jak mají na Hrách perfektně zajištěnou bezpečnost. „Snažila jsem se ji ještě ten den uklidnit,“ přiznala Bára. Mamince aby teď dávala i rady jak si pořádně hlídat věci.

Co na to Bára?

„Je to pravda, okradli ji v tramvaji nějací hodně snědí Italové, když se hned po příjezdu do Turína vraceli na hotel z prezentace. Mluvila jsem s ní hned ten den a snažila jsem se ji uklidnit, že se stávají horší věci, protože ji znám, jak moc si věci bere.

Dva dny na to vyhrála oštěp ve své kategorii, tak jsem ji hned gratulovala. Jsem ráda, že si trochu zlepšila náladu.

Třeba mě na závodech nikdy neokradli, ale mnohokrát jsem někde zapomněla své svršky a pak toho litovala. V patnácti mě ale okradli shodou náhod také snědí spoluobčané v tramvaji číslo 22. Od té doby si své věci v dopravních prostředcích extrémně hlídám.“

Takhle to tam musíš poslat, předváděla Špotáková mamince.
Takhle to tam musíš poslat, předváděla Špotáková mamince.