Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Stav Schumachera se rapidně zlepšil: Prý sám dýchá a naslouchá!

Autor: ps

Tahle zpráva o stavu legendárního pilota formule 1 Michaela Schumachera (45) zatím vypadá jako ta nejlepší, co se od jeho nehody na lyžích objevila! Podle italského tisku sám dýchá a vnímá hlasy okolí.

S povzbudivou zprávou přišel italský deník Gazetta dello Sport, který tvrdí, že se Schumacherův stav zlepšuje. Po více než dvou měsících v komatu prý není závislý na přístrojích a začal sám dýchat. Jenže jeho manažerka Sabine Kehm se vyjádřila, že tyto věty nemůže oficiálně potvrdit.

„Stále je v probouzecím procesu, jeho stav se zatím nijak zásadně nezměnil. Všechny informace, které se objevují, nepochází z úst ošetřujících lékařů ani od Michaelovy rodiny. Musíme je tedy považovat za neplatné,“ napsala v prohlášení.

Michael Schumacher bojuje po pádu na lyžích o život
Michael Schumacher bojuje po pádu na lyžích o život

Ovšem cesta, jak se nějaké informace mohly do Itálie dostat, tu je! Khem totiž zavítala na ženevský autosalon, kde se sešla s šéfem Ferrari Lukou di Montezemolem.

Vyvrátila však, že mu prozradila detaily o Michaelově stavu. „Jeho stav už není tak hrozný, jako během prvních dnů po úrazu. Stejně nemůžu říct, že jsou rizika zažehnána,“ měla Montezemolovi říct.

Veřejnost tedy ani po dlouhých 69 dnech neví, jak na tom vítěz 91 Velkých cen je. Snad se tvrzení italského deníku zakládá aspoň trochu na pravdě…