16. ledna 2014 • 08:30

Schumacher zůstane v komatu do konce života, píší v Německu

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Německu se množí spekulace, podle kterých se těžce zraněný Michael Schumacher z komatu, v němž leží od vážné nehody na lyžích ve francouzském Grenoblu, už nikdy neprobere. Černému scénáři napovídají vyjádření odborníků na úrazy mozku i informace deníku Bild, podle kterých je Schumacherův stav tak vážný, že lékaři vůbec neuvažují o jeho probuzení z umělého spánku.



Michael Schumacher je v komatu už 19 dní a v Německu sílí obavy, že sedminásobný mistr světa formule 1 už se nikdy do života nevrátí. Strachu nahrává i fakt, že pilotův management ani lékaři už deset dní nevydali žádné oficiální prohlášení k jeho zdravotnímu stavu.

Schumacher utrpěl tři dny před koncem roku po pádu na lyžích těžké zranění hlavy a od té doby je udržován v umělém spánku. Jeho mozek je tak méně zatěžován a zranění by se měla lépe hojit. Jenže stav 44leté legendy se vůbec nelepší a lékaři ani nemohou uvažovat o jeho probuzení.

Co na první pohled vypadalo jako hazard, byla ve skutečnosti záchranná jízda. Schumacher měl pomáhat dceři kamaráda.
Co na první pohled vypadalo jako hazard, byla ve skutečnosti záchranná jízda. Schumacher měl pomáhat dceři kamaráda.

Pacienti s obdobnými zraněními jsou přitom většinou probouzeni do dvou týdnů. "Mohou tam být nějaké komplikace," připouští pro magazín Focus neurochirurg Andreas Zieger.

"Neměli bychom spekulovat, mluvíme tu o otázkách života a smrti. Koma teoreticky může trvat do konce života. Lidský mozek to nebolí," uvedl odborník z neurochirurgické kliniky v Oldenburgu.

Kolínský profesor Gereon Fink se obává, že tak dlouhé koma značí vážní poškození mozku. "Předpokládá, že zdravotní stav Michaela Schumachera je zřejmě horší, než se doufalo," cituje vyjádření experta deník Daily Mail. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud