Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Sešívané legendy se bojí: Máme strach, že Slavia sestoupí

Autor: Petr Němec

Tak jsme spadli, no a cóóó! Bude tenhle sebemrskačský řev znít 31. května kabinou Slavie? Nakročeno k tomu mají nešťastníci z Edenu »slibně«. Reálně hrozí, že slavný pražský klub opravdu sestoupí.

Představa rodinného stříbra tuzemské kopané korodujícího ve II. lize není po dvou posledních blamážích ani trochu pouhým malováním čerta na zeď. Proč?

Smrtící série

Sešívaní mají za sebou jalový antifotbal a ostudné domácí porážky s Jihlavou v lize (1:2) a s Brnem (0:1) v poháru. Před nimi stojí 9 ligových utkání s kádrem takřka bez vyhlídky na vylepšení herní produkce a s losem, nad nímž se všichni v klubu budí po nocích hrůzou.

Tři soupeři hrající o titul a evropské poháry, čtyři přímí sokové ve válce o záchranu! To vše jen s titěrnými 4 body nad čarou ponoru!

Šmíca se bojí

„Slavii čeká strašně těžká série. Nechci věřit, že by měla sestoupit, ale všichni ze soupeřů u dna vycítí její slabost a budou se ji tam snažit utopit,“ pověděl Josef Pešice, bývalý hráč i kouč červenobílých a extrenér reprezentace.

„Slavia by mohla uhrát body spíš se silnějšími, ale mužstvo je takové poslepované. Já doufám, že sestup nepřijde, jenže ta možnost tady je. Nemá cenu říkat, že ne, a bojím se toho,“ zadumala se klubová ikona Vladimír Šmicer. „Chodil bych i na druhou ligu, co by mi zbývalo,“ usmál se trpce »Šmíca«.

ANKETA: Sestoupí fotbalová Slavia?
„Žuchne tam někdo z trojky Brno, Ostrava, Slavia. Její projev je na první ligu ubohý a nedostatečný. Každý soupeř pro bude ni těžký, ať se shora nebo ze spodku tabulky, a stát se může všechno. Nechci, aby spadla, doufám, že záchranu snad ubojuje vůlí, protože mančaft je slabý.“ Ladislav Vízek, bývalý reprezentant

„ Trochu mám také strach, ale to přece není možné, že by Slavia sestoupila. Když se naučí proměňovat šance, třeba proti Znojmu jich měla hodně, tak to zvládne. A pak vybuduje mužstvo, což chce vždycky čas.“ Jan Pirk, přednosta Kardiocentra a Kliniky kardiovaskulární chirurgie IKEM, skalní fanda Slavie

„Riziko sestupu při pohledu na los tam samozřejmě je. Nepřeji si to, první liga je lepší než druhá, ale my bychom se z toho nesesypali. Možná by jeden rok dole pomohl k očištění a stavbě nového mužstva. Základ fanoušků by chodil pořád ve stejném počtu.“ Lukáš Vala alias Strašák, šéf kotle fans Slavie

Brankář Jihlavy Jan Hanuš inkasuje gól od slávisty Smejkala. Jinak ale Vysočině vychytal vítězství
Brankář Jihlavy Jan Hanuš inkasuje gól od slávisty Smejkala. Jinak ale Vysočině vychytal vítězství