11. dubna 2014 • 08:50

Pastoorovi budou na derby fandit dcery. Věříme si, říká kouč Slavie

Autor: TV iSport, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé v historii povede jednoho z pražských rivalů do slavného derby nizozemský kouč. Nový trenér slávistických fotbalistů Alex Pastoor už zažil podobné zápasy v rodné vlasti i v Turecku a většinu z nich prý vyhrál. Uspět chce také při premiéře v pražském derby a Sparty, která je v tabulce o třináct míst výš než Slavia, se nebojí.



"Na zápas se těším, mám derby rád. Mojí výhodou je, že nejsem tak emotivní, moc se mnou emoce necloumají. Musím analyzovat hru, soustředit se na utkání," řekl Pastoor na dnešní tiskové konferenci Slavie.

Atmosféru derby zápasů dobře zná z předchozích působišť v Nizozemsku a v Turecku. "V Nizozemsku jsem zažil dvě taková derby - Ajax Amsterodam proti Feyenoordu Rotterdam a Nijmegen proti Arnhemu, což jsou dvě města vzdálená od sebe deset kilometrů. Nejvyhrocenější bylo derby mezi Fenerbahce a Galatasarayem Istanbul," uvedl Pastoor.

Pastoorovi budou na derby fandit dcery. Už viděly Fenerbahce - Galatasaray, ríká kouč Slavie.
Video se připravuje ...

Bilanci má pozitivní. "Všechna derby si nepamatuji, ale většinu z nich jsem vyhrál," usmál se trenér, který v minulosti vedl Excelsior Rotterdam a Nijmegen. V dalších klubech byl asistentem či koučoval mládežnické týmy.

O významu pražského derby věděl už před svým příchodem do Čech na začátku března. "Rivalitě mezi Slavií a Spartou jsem rozuměl už před tím, než jsem do Slavie přišel. Hrát derby je krásné," konstatoval Pastoor.

Varoval ale před tím, aby jeho hráči šli do zápasu příliš namotivovaní. "Důležité je, abych zůstal klidný nejen já, ale i hráči. Samozřejmě emoce vám mohou dát extra impulz, ale nesmíte ztratit hlavu. Pokud budeme schopni kontrolovat své emoce, máme větší šanci na Spartě vyhrát," řekl sedmačtyřicetiletý kouč.

Se Slavií po jediné výhře z pěti ligových kol figuruje Pastoor na čtrnáctém místě tabulky a bojuje o záchranu, zatímco Sparta je suverénně první. Obavy z rozdílného rozpoložení obou celků ale nemá.

"Sparta je momentálně nejlepší v lize, ale plán na další zápas nemá nic společného s výsledky. Nebojím se žádného soupeře, ani Sparty. Naopak je to výzva, budeme bojovat," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud