Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Fotbalisté Sparty dlouho slavili titul: Pařili do šesti, chrápali v kabině!

Autor: nem

Dám si sedm piv a jednu zelenou! A Beefeatera, a slivovici a vínečko a doutník… Fotbalisté Sparty s gustem slavili titul. A pořádně to rozjeli! Pařili až do šesti ráno, pak usnuli v kabině.

Byla to jízda fotbalových králů se vším všudy. V neděli kolem 21:00, sotva skončil mač Jablonec – Plzeň (2:2), který rudým přihrál trofej, se na Letné začalo juchat v kabině. Za své vzaly baterie šampáňa.

Kolem půl dvanácté se ligoví šampioni »vylodili« v pivnici Marina v holešovickém přístavu a začala plavba na vlnách slávy. V pondělním čase 3:30 psali záložník Vácha a gólman Vaclík zvesela na sociální síti: „Mistři!“ a to nebyl ani zdaleka konec.

Nocleh na Letné

Mužstvo kapitána Lafaty mělo totiž takovou formu, že by přeplavalo i kanál La Manche, kdyby v něm teklo něco dobrého. Na suchu se ocitlo až kolem šesté hodiny a za ranního kuropění se část týmu vrátila tam, kde triumfální tažení začalo – přespali v kabině na stadionu a během dopoledne se trousili k domovům.

Trenér Lavička prokázal cit pro nácvik »nestandardních situací« a trénink posunul až na středu. Inu dobře věděl, že jeho chlapci při bujaré noci ze všech sil oprašovali rituál starý 4 roky. Tak dlouho mistrovský pohár na Spartě nekotvil!