5. května 2014 • 15:14

APOEL klopýtá, Sparta je blízko nasazení i v play off Ligy mistrů

Autor: kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
Sport Magazín s laděním na hokejový šampionát: Dvojrozhovor Radka a Lea Gudasových
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pražská Sparta oslavila o víkendu mistrovský titul a další pozitivní zpráva k ní přilétla z Kypru. Díky prohře týmu APOEL Nikósie se Letenským přiblížilo místo mezi nasazenými pro všechna tři předkola v boji o Ligu mistrů.



Nedělním ziskem 36. domácího titulu si Sparta vybojovala nárok na účast v kvalifikaci Champions League. V tzv. mistrovské části (vyhne se tedy gigantům z předních evropských zemí) vstoupí v polovině července do druhého předkola, v němž bude mezi nasazenými celky.

Mimo jiné může narazit týmy jako Žalgiris Vilnius (Lit.), KR Reykjavík (Isl.), Skënderbeu Korcë (Alb.), Cliftonville (Sev. Ir.), Valetta FC (Malta), mistry Makedonie nebo Černé Hory či postupující z 1. předkola.

Jisté je, že v případě postupu bude staronový český šampion nasazen i ve 3. předkole, zatímco pro rozhodující čtvrté (také označované jako play off) jeho pozice zůstává zatím nejistá. Aby se dostala mezi silnější pětici, nesmí Steaua Bukurešť a APOEL Nikósie vyhrát své ligové soutěže.

Zatímco slavný rumunský klub vede čtyři kola před koncem o sedm bodů – navíc má zápas k dobru – kyperský celek o víkendu prohrál a na vedoucí AEL Limassol ztrácí před závěrečnými třemi koly šest bodů.

V případě, že APOEL skončí druhý, si Sparta zajistí pozici nasazeného týmu a v play off by se tak například vyhnula Salcburku, Celtiku či BATE Borisov. Los úvodních dvou předkol Champions League a Evropské ligy se uskuteční 23. června.

Ze Sparty v létě neodejde víc než jeden hráč, tvrdí Otava
Video se připravuje ...

Josef Hušbauer přichází na Letnou, aby si vychutnal mistrovské oslavy fotbalové Sparty
Josef Hušbauer přichází na Letnou, aby si vychutnal mistrovské oslavy fotbalové Sparty

Lavička jel z Letné domů: Otevřeme si šampaňské s rodinou
Video se připravuje ...

Železná Sparta! Fotbalisté jásali, až se hospoda otřásala
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud