4. května 2014 • 21:09

PĚT tahounů Sparty za titulem. Kdo zářil v mistrovském týmu?

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

A je hotovo! Po čtyřech letech mají na Spartě zase mistrovský tým. Po zaváhání druhé Plzně získal vedoucí tým Gambrinus ligy jistotu, že ho o trofej už nikdo nepřipraví. Na Letné se podařilo dát dohromady velmi silné mužstvo, které sezonou prošlo až do sobotního utkání v Teplicích bez jediné porážky v nejvyšší soutěži. Kdo jsou jeho největší tahouni?



David Lafata

Správný kapitán a také kanonýr, na kterého je dlouhodobě spolehnutí. Už šestou sezonu v řadě překonal Lafata hranici deseti nastřílených gólů. Na jaře se pak dokonce stal vůbec nejlepším střelcem v historii Gambrinus ligy. Žádný jiný útočník, který si umí tak dlouhodobě umí držet formu, na tuzemských trávnících není.

První reakce z mistrovské kabiny! Sparťané už slaví na Letné
Video se připravuje ...

Josef Hušbauer

Možná vůbec nejlepší hráč celé Gambrinus ligy. Hušbauer byl hlavním tahounem sparťanské ofenzivy a k tomu přidal na záložníka nadstandardní gólový příspěvek. Se 15 góly je dokonce momentálně nejlepším střelcem soutěže. V létě bude pro Spartu ho těžké udržet. Dá se čekat, že o něj v zahraničí bude zájem.

Costa Nhamoinesu

Posila, která se bohatě vyplatila. Loni v létě přišel Costa z polského Lubinu nenápadně – a zadarmo jako volný hráč! Na levém kraji obrany se reprezentant Zimbabwe rychle uchytil a fanoušky ohromoval svým přehledem. V jarním šlágru s Plzní od Sportu dostal za svůj výkon desítku, tedy nejvyšší možnou známku.

Nová hvězda Sparty Costa: Česky se učí z televize
Video se připravuje ...

Bořek Dočkal

Nejlepší nahrávač ligy – spoluhráčům nahrál na 18 tref, v tom nemá konkurenci. Do Sparty zamířil z norského Rosenborgu Trondheim v období, kdy Sparta vylepšovala tým po překvapivém konci v evropských pohárech. A rychle v záloze ukázal, jak velkou kvalitu přinesl. Otevřel si tím i dveře do reprezentace.

Ladislav Krejčí

Fyzicky zesílil a ještě vybrousil svůj nepopíratelný talent. Sparťanský odchovanec také začal střílet víc gólů. V minulé sezoně stihl čtyři, nyní jich má na kontě sedm. Mezi nimi také dva vítězné proti Jablonci a na Slovácku. Také rychlík v záloze se stabilně usazuje v reprezentační sestavě.

Sparťan Krejčí: Dělám, co mě baví, tak si užívám
Video se připravuje ...

Divočina na Letné! Fotbalisté Sparty slavili mistrovský titul v kabině
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud